Sensorer skal måle bevægelse hos alle Syddjurs 4. klasser i foråret

Målingen skal afklare mængden af bevægelse over en dag og sammenhængen med både trivsel og læring

Artiklens øverste billede
Bevæger skolebørn sig nok over en skoledag? Og hvordan påvirker bevægelse sundhed og læring hos skolebørn? Det er nogle af de spørgsmål en ny måling af skolebørns bevægelse prøver at besvare. Foto: PR

bevægelse Fra den 11. marts til sommerferien skal alle 4. klasses elever bære en håndledssensor, en såkaldt FitBit, som måler deres bevægelse over skoledagen. Dataene indsamles anonymt og det er naturligvis frivilligt om man vil deltage. Dataene vil blive brugt i det nordiske innovationsprojekt "Health Data" under Nordisk Ministerråd, hvor man arbejder med forebyggende sundhedsdata i både Finland, Danmark og Færøerne.

Projektet er det første af sin art i Danmark ved at måle bevægelse på 4. klasses elever via sensorer på håndleddet. De indhentede data vil blive efteranalyseret af projektets deltagere og af Aarhus Universitet med henblik på at lave anbefalinger til nye sundhedsindsatser i folkeskolen.

Formand for udvalget for familie og institutioner Kirstine Bille udtaler:

"Vi ved allerede i dag, at bevægelse har stor betydning for børns trivsel og læring, men vi mangler i høj grad præcise data på området. Med det nye fælles nordiske projekt vil vi få nogle helt nye data, som kan anvendes til mere præcise anbefalinger. Samtidig vil det også give os nye erfaringer med at lave datadrevet udvikling på nye områder i kommunen. Jeg håber, at både forældre og især børnene tager godt imod projektet, det er jo dem der skal bære håndledssensorer i perioden. Men jeg vil gerne understrege, at det naturligvis er frivilligt at deltage. Udvalget og jeg vil se frem til at høre mere om projektets resultater, når data er indsamlet."

Kommunens deltagelse i projektet er en udløber af Smart Syddjurs, der er kommunens indsats for en styrket digital infrastruktur og datadrevet udvikling. Projekt "Health Data" afvikles som et projekt i regi af Nordic Innovation under Nordisk Ministerråd. De øvrige deltagere i projektet er Tampere i Finland, Vejle og Thorshavn.

Kommunens omkostninger til håndledssensorer, udtrækning af data og dataanalyse dækkes fuldt ud af Nordic Innovation.

Alle data som indhentes, er anonyme og der er ingen personhenførbare data i projektet. Det vil sige at projektet ikke er omfattet af GDPR lovgivningen.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.