Ebeltoft børnehus og det gode børneliv

Artiklens øverste billede
mit zehn fingern auf tastatur schreiben

Debat I lyset af den seneste tids bekymringer omkring børnetallet i Ebeltoft finder vi, bestyrelsen, det oplagt at bringe en lille fortælling om børnelivet i Ebeltoft Børnehus.

Ebeltoft Børnehus, bestående af Hyrdebakken og Æblehaven, er et børnehus i vækst, som efterhånden har fundet sine ben som ét børnehus. Institutionen er for første gang i lang tid, fyldt helt op og vuggestuerne i begge institutioner får ventelister i løbet af foråret. Det må siges at være lidt af et 'luksusproblem' og der bliver arbejdet på, at finde løsninger som imødekommer de håbefulde børn og forældre uden, at det går ud over hverken arbejdsforhold eller børnetrivsel. Dette er dog ikke noget der vækker bekymring, fordi der generelt i Ebeltoft Børnehus hersker kreativ ledelse og medarbejdere med gåpåmod og velvilje.

I en bestyrelse, hvoraf halvdelen er tilflyttere, har en stor del af os erfaringer med dagligdagen i andre institutioner rundt om i Danmark - under normale verdensomstændigheder og uden restriktioner. Med disse erfaringer i bagagen er vi overvældede over, at Ebeltoft Børnehus under disse atypiske omstændigheder formår at skabe rammer, der emmer af rummelighed, imødekommenhed og ikke mindst et kærligt børnemiljø.

Vores børn bliver hver dag mødt af mennesker, der glæder sig at tilbringe tid med dem og når vi, som forældre, kommer for at hente dem om eftermiddagen, må vi ofte stå smilende tilbage og vente, mens vores børn løsriver sig fra den leg eller de fantasifulde aktiviteter, som personalet har skabt rammerne for. Det er ikke kun børnene, man i Ebeltoft Børnehus passer godt på – vi har indtryk af, at personalet trives, og hertil kan ledelsen berette om, at personalets sygefravær ligger i den absolut laveste ende, sammenlignet med kommunens andre institutioner. Desuden fik Ebeltoft Børnehus for nyligt en grøn smiley af Arbejdstilsynet med ros om ryddelighed og synlig struktur.

Måske lyder det som beskrivelsen af en lyserød enhjørning, men for os er det såmænd bare hverdag.

Vi er på ingen måde uenige i, at der er omstændigheder, der kan forbedres, for at gøre Ebeltoft mere attraktiv for børnefamilier. En forbedring af den kollektive trafik og et øget fokus på inspirerende omgivelser til skolebørnene vil formentlig gøre Ebeltoft til meget mere end en ferieby, men vores børn i Ebeltoft Børnehus har det godt, og den historie skal også fortælles.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.