"Vi glæder os til at kunne mødes igen"

De fire billedskoler i Favrskov har på forskellig vis fået undervisningen til at fungere under corona-nedlukningen, og der er tro på fremtiden

Artiklens øverste billede
Hammel Billedskole. Privat foto.

kultur Corona-nedlukningen har givet lederne og lærerne i de fire billedskoler i Favrskov Kommune udfordringer. Dels fordi der de fleste steder har været færre tilmeldte elever, og fordi det nu engang er vanskeligt at give feedback, både fagligt og socialt, via en skærm. Både Hinnerup, Ulstrup og Hadsten billedskoler kører med fjernundervisning.

Alt i alt har selve undervisningen dog fungeret, lyder meldingen. Men alle glæder sig selvfølgelig til at kunne møde eleverne igen ansigt til ansigt.

Hinnerup Billedskole

"Vi er egentlig positive og har godt fat i eleverne, men vi savner dem," siger Line Frøslev, leder af Hinnerup Billedskole.

Undervisningen kom senere i gang end ellers, og den står på fjernundervisning ligesom sidste forår. Eleverne har fået udleveret muleposer med papir, tegne- og maleredskaber etc., og der produceres hver uge to instruktionvideoer. De lægges på Hinnerup Billedskoles YouTube-kanal og på dens Facebookside, så alle kan få glæde af dem.

"Det er altid dejligt at dele idéer, og det er med til at gøre os synlige, så endnu flere børn og unge kan få øje på os og måske få lyst til at gå i billedskole."

Forårssæsonen startede med pænt besat på alle hold: 56 elever, og endda en venteliste til nogle af holdene på cirka 20 elever i alt. Sidste år var der også fjernundervisning om foråret med 72 elever, mens efteråret kørte helt almindeligt, her med 69 elever.

Hammel Billedskole:

Maja Gudmundsson, leder af Hammel Billedskole, fortæller, at man her er hårdt ramt og har haft svært ved at komme i gang.

Undervisningen er blevet udsat flere gange, og nu afventer man tilmeldinger til start efter påske. Tilmeldingsfristen ligger umiddelbart inden påske.

Eleverne vil få en slags pakkekalender, hvor pakkerne indeholder instruktioner. Når opgaven er løst, sender eleverne et foto til billedskolen, og det bliver derefter hængt op i InSide, hvor billedskolen holder til.

"Vi tror benhårdt på, at vi kan komme igen, men vi skal arbejde for det for at få flere elever."

Næste sæson byder blandt andet på projekter i samarbejde med Favrskov Forsyning.

Billedskolen i Ulstrup:

Billedskolen i Ulstrup har ikke haft frafald under corona-nedlukningen, tværtimod blev holdene lukket, fordi de var fyldt op. Der er 24 børn fordelt på to hold. Undervisningen kører virtuelt i den almindelige billedskoletid en gang ugentligt.

Leder Jane Susanne Andersen fortæller, at man dog mangler den nære kontakt med eleverne.

"Vi glæder os til fysisk fremmøde, for virtuelt har sine begrænsninger. Det er for eksempel sværere at se, hvordan eleverne har det - om der er én, der har brug for et lille klap på skulderen, og det er svært at se præcist hvad de laver og komme med forslag. Men umiddelbart er stemningen god, og det er også positivt, at vi trods alt kan mødes på denne måde."

Hadsten Billedskole:

Anne Ørskov, formand for bestyrelsen ved Hadsten Billedskole, oplyser, at holdet med de store elever har gennemført fem lektioner med instruktioner på papir, og i sidste uge startede et forløb på fem gange med virtuel undervisning. Holdet har otte elever.

"Derefter håber vi at kunne mødes enten udendørs eller indendørs."

Holdet med eleverne fra 1. - 4. klasse startede slet ikke, idet der kun var to tilmeldte. Hadsten Billedskole har normalt to hold, hver med 10-12 elever.

"Vi håber at flere kommer på efter påske. Og så glæder vi os til at komme i gang efter sommerferien med store-hold på 12 elever og et lille-hold på 10. Det tror jeg på."

Læs også

Andre læser

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.