Disney-figurer og fortællinger skal få piger til at elske fodbold

Disney-eventyr skal give piger eventyrlige fodboldoplevelser

Artiklens øverste billede
Kids play football on outdoor field. Children score a goal at soccer game. Girl and boy kicking ball. Running child in team jersey and cleats. School football club. Sports training for young player.

HSK Fodbold og HOG Fodbold er gået sammen om at være værtsklub for Playmakers, som er et koncept, hvor man introducerer piger til fodbold gennem leg og historier.

Playmakers anvender Disney-universer for at motivere flere piger til at se det sjove i regelmæssig fysisk træning og fodbold.

Kombinationen af legende fodboldøvelser og historiefortællinger skal give pigerne sjove oplevelser, som forhåbentlig bliver startskuddet til et fodboldeventyr, hvor fodbolden vil bidrage med en masse magiske øjeblikke, oplyser værtsklubberne i en pressemeddelelse.

Playmakers er et tilbud til alle piger fra 5-8 år, der er klar til at afprøve en ny træning en gang om ugen. I foråret foregår træningen på Haldum-Hinnerup Skolens fodboldanlæg på Svinget i Hinnerupg, og i efteråret på HSK Fodbolds baner på Skovvangsvej i Hadsten.

I de første sessioner har Playmakers fokus på at opbygge pigernes færdigheder i forhold til deres motorik, tilskynde til kreativ tænkning samt styrke kommunikationen med deres holdkammerater. I de senere sessioner introduceres pigerne til grundlæggende fodboldfærdigheder, men hele vejen igennem programmet er det sjov, glæde og boldleg, der er i fokus. Playmakers er for alle piger uanset niveau og fodboldviden, så længe pigerne har lyst til at udforske og opleve et fodboldeventyr.

"Når vi vælger at være vært for Playmakers, er det fordi, vi gerne vil have flere piger til at forelske sig i fodbold, for at gøre dem sundere, mere selvsikre, skabe venskaber og lære dem livsfærdigheder. Alle er velkomne, og hvis man vil deltage, skal man bare kontakte os," fortæller Camilla Berg fra HOG

"Vi synes, det er fantastisk, at UEFA, Disney og DBU samarbejder om det første internationale græsrodsprogram for piger. Det appellerer meget bredere og vil motivere mange nye piger til at snøre skoene og begynde til fodbold. Det vil vi selvfølgelig gerne bakke op om, og vi håber at se mange piger til vores første Playmaker afvikling," tilføjer Anette Dahl Eriksen fra HSK.

Den første træning i Haldum-Hinnerup finder sted torsdag 29. april klokken 17.

Der er udpeget i alt 34 Playmakers værtsklubber i Danmark.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.