En helt anderledes bankgeneralforsamling

Djurslands Banks aktionærer måtte følge med fra computeren

Artiklens øverste billede
Generalforsamlingen i Djurslands Bank foregik digitalt - her er den afgående bestyrelsesformand Peter Zacher Sørensen på plads i bankens hovedkontor t.v. sammen med dirigent Erik Jensen og direktør Lars Møller Kristensen på talerstolen.

GRENAA Der var ingen fakler og rød løber foran Grenaa Idrætscenter.

Ingen håndtryk fra bankdirektøren til de godt 700 aktionærer, som plejer at være på plads til mange, mange ord og tal inden der vanker lidt bonus i form af mørt kalvekød, kartofler og surt med den gode vin ad libitum - stort set, for bilen skal jo køres hjem. Og heller ingen lodtrækning om de flotte blomsterdekorationer på bordene.

Nu kunne man tro, at det var det korte referat fra generalforsamlingen i Djurslands Bank i 2020, som blev holdt akkurat mens Danmark tog hul på de første coronarestriktioner - og derfor slet, slet ikke lignede sig selv. Og hvor bankens bestyrelsesformand Peter Zacher Sørensen lovede, at et år senere ville det blive meget bedre.

Det gjorde det ikke. Slet ikke.

For hvor der sidste år trods alt var mulighed for at møde op og høre detaljerne om årets udvikling i den lokale bank i det lokale idrætscenter, så foregik onsdagens generalforsamling udelukkende digitalt. Kun ved at følge med på en skærm var der adgang for bankens aktionærer. Og forplejningen måtte de selv stå for.

Farvel til formand

Peter Zacher Sørensen indledte da også sin sidste formandsberetning - han har valgt ikke at genopstille til bestyrelsen - med at byde velkommen til endnu et digitalt møde, hvor vi er sammen – men hver for sig.

"2020 vil nok først og fremmest stå for os alle sammen som coronaåret. Det var året med mundbind, af stand og albuehilsen. Det mest positive man kunne sige om en person var, at han eller hun var negativ eller falsk positiv, og sådan blev der vendt op og ned på meget. Vi synes, vi er blevet hårdt ramt i Danmark, men i virkeligheden er vi vel sluppet forholdsvis nådigt i forhold til andre lande. Det gælder både i forhold til, hvor mange der er blevet alvorligt syge af virussen og i forhold til økonomien i 2020, som klarede sig bedre end forventet. Og det gælder heldigvis også for langt hovedparten af vores kunder og os selv. Djurslands Bank kom således, på trods af pandemien, ud af året med et tilfredsstillende resultat," sagde han.

Efter sommerferien oplevede man, at landet gradvist åbnede op igen – og i banken anede man muligheder for, at man kunne planlægge dette års generalforsamling med fysisk fremmøde.

"Måske ikke med middag og underholdning, men alligevel med fysisk fremmøde og god af stand. Men vinterens koldere vinde samt nye mutationer af coronavirus satte en effektiv stopper for disse muligheder, idet generalforsamlinger jo også er omfattet af forsamlingsforbuddet på max. fem personer. Derfor afholder vi for første gang i bankens historie den ordinære generalforsamling som en digital generalforsamling, så helt ordinær kan man dog ikke kalde den," sagde Peter Zacher Sørensen.

Bag skærmen

Til stede bag skærmen i hovedsædet i Grenaa var bankens bestyrelse og ledelse, generalforsamlingens dirigent, advokat Erik Jensen, og de teknikere som sørgede for, at generalforsamlingen kom hjem til kunderne gennem de digitale kanaler.

"Usikkerheden om coronaens negative effekter på den længere bane, er også baggrunden for, at vi i banken har reserveret 45 millioner kroner i regnskabet for 2020 som et ledelsesmæssigt skøn for, hvad krisen kan komme til at medføre af nedskrivninger og tab på bankens kunder, når effekten af hjælpepakkerne og udskydelsen af betalingen af moms og skatter viser sig. Vi håber naturligvis, at vi får brug for mindre, men vi mener faktisk, at beløbet er et realistisk skøn for, hvad krisen kan komme til at koste banken på den længere bane, sagde bankformanden.

"I 2020 har banken netto fået 2100 nye privatkunder, så vi i dag har næsten 54.000 privatkunder i banken. På erhvervsområdet har vi fået 300 nye kunder og er nu oppe på knap 4600 erhvervskunder. Jeg er imponeret over, at det fortsat har været muligt at tiltrække nye kunder til banken i det omfang og med de begrænsninger for at mødes, som coronaen har givet os. En af forklaringerne er givetvis, at 60 procent af de nye privatkunder svarer, at de har valgt Djurslands Bank, fordi de har fået banken anbefalet af familie eller andre bekendte. Det synes jeg virkelig er værd at løfte flaget for. At hele 60 procent af bankens nye kunder primært kigger i Djurslands Banks retning, fordi de har fået os anbefalet. Det betyder jo, at rigtigt mange af bankens eksisterende kunder er meget tilfredse med vores bank. Jeg vil skynde mig at sende en stor ros i retning af bankens rådgivere – det er virkeligt flot," sagde Peter Zacher Sørensen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.