50 nye jobs på vej

2020 har været et godt år for Rambøll-koncernen, der har haft særligt travlt i Aarhus

Artiklens øverste billede
Lighthouse på Aarhus Ø.

Rådgivningsvirksomheden Rambøll har netop offentliggjort regnskabet for 2020 og dele af den milliardstore omsætning på 13,6 milliarder kroner kan tilskrives de aarhusianske og østjyske byggerier, som Rambøll er travlt beskæftiget med.

Det oplyser Rambøll i en pressemeddelelse.

Rambøll har blandt andet arbejdet på de nye bolig- og erhvervsbyggerier Nicolinehus, Frederiks Plads, Skejbyen og Filmbyen samt Danmarks højeste boligbyggeri på spidsen af Aarhus Ø, Lighthouse. Blandt mange renoverings- og ombygningssager har Rambølls ingeniører og arkitekter arbejdet på ombygningen af Amtsgaarden i Højbjerg, hvor blandt andet Skattestyrelsen flytter ind.

I Bindesbølbyen i Risskov er Rambøll bygherrerådgiver på omdannelsen af det gamle psykiatriske hospital til nye boliger og i Den Gamle By yder Rambøll bygherrerådgivning på den nye hovedindgang.

Og travlheden forventes at fortsætte. Det er især de store byggeriprojekter og helhedsorienteret rådgivning inden for bæredygtigt byggeri, som Rambøll forventer vil skabe grobund for stor aktivitet.

"Vi glæder os til et spændende 2021 i Aarhus. Byen er i en rivende udvikling med en befolkningstilvækst på 5.000 årligt. Vi håber, at vi som rådgiver får mulighed for at sætte et solidt bæredygtigt præg på fremtidens byggerier, der vokser op i Aarhus i de kommende år, samtidig med, at vi alle tager vare på kulturarven som en ressource, der skal inkluderes aktivt i planlægningen," siger Johan Brandstrup Fegar, Senior direktør på Rambølls Aarhus-kontor, og fortsætter:

"Vi ser frem til at følge udviklingen i Aarhus. Blandt andet højhusbyggeriet på Mindet, som vi har arbejdet på i de foregående år og ikke mindst den bæredygtige bilfri bydel, Banekvarteret, med nyt butiks- og boligmiljø samt udviklingen af Kongelunden. Også udviklingen af det gamle amtssygehus, hvor gamle bevaringsværdige bygninger skal integreres i et nyt og levende bykvarter bliver utroligt interessant at følge, for ikke at tale om indre Aarhus Ø. Her bliver især det nye naturhistoriske museum, som bliver et forsamlingshus for biodiversitet, grøn omstilling og bæredygtig udvikling et af de helt store 'reasons-to-go' i Aarhus, og vi håber, vi får mulighed for at blive en del af udviklingen,” siger Johan Brandstrup Fegar.

50 nye Aarhus-jobs

Projekterne og visionerne i Aarhus mangler med andre ord ikke, og derfor forventer Rambøll at ansætte 50 nye medarbejdere i 2021 inden for ingeniørrådgivning, bygherrerådgivning, arkitektur, bæredygtigt byggeri og projektledelse.

"Vi er intenst på jagt efter de rette innovative medarbejdere, der ønsker at udvikle Aarhus sammen med os, men som ikke mindst også stiller store krav til deres egen faglige udvikling. Det der adskiller os fra mange andre rådgivere er, at vi har alle kompetencer samlet under samme tag. Det betyder, at vores medarbejdere oplever de stærke dynamikker det giver at arbejde tæt sammen med andre fag end sit eget, hvilket man udvikler sig af både fagligt og personligt," siger Johan Brandstrup Fegar.

Han peger som eksempel på omdannelsen af det gamle kommunehospital, der er om få år bliver til Aarhus Universitets nye campus 'Universitetsbyen'.

"Over de seneste tre år har 150 forskellige Rambøll-medarbejdere på tværs af tre divisioner og 40 afdelinger arbejdet på projektet. Vi udvikler de overordnede strategier for projektet og står for både forsyningsstrategi (fjernvarme, vand og afløb), klimaundersøgelser, trafikforhold, byggepladsstrategi, gennemførelse af projektkonkurrence og udbud samt hele certificeringsprocessen, så Universitetsbyen kan blive certificeret som bæredygtigt byggeri," siger han.

Nicolinehus.

Et andet eksempel på et tværfagligt samarbejde i virksomheden er omdannelsen af det nye Aarhus Universitetshospital, hvor Rambøll er bygherrerådgiver på etablering af et nyt vaskeri og apotek.

"Apoteket fremstiller blandt andet kræftmedicin, så det stiller store krav til de specialister, der skal udvikle det. Rambøll vandt blandt andet opgaven, fordi vi kan kombinere vores traditionelle bygherrerådgivningskompetencer med de ypperste specialister inden for pharma-byggeri," siger Johan Brandstrup Fegar.

Aarhuskontoret med i alt 670 medarbejdere er Rambølls næststørste kontor i Danmark efterfulgt af hovedkontoret, der ligger i Ørestaden i København. I Danmark beskæftiger Rambøll i alt 3.500 medarbejdere fordelt på 12 lokalkontorer.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen