Kommunen frigiver alligevel penge til at forskønne torvet

Torvet i Hørning bliver 1,688 mio. kr. kønnere

Artiklens øverste billede
Selv om der lokalt ikke er fundet det krævede beløb, frigiver Skanderborg Kommune alligevel knap 1.7 mio. kr. til forskønnelse af torvet i Hørning. Foto: Sonne

Byliv Egentlig skulle man selv i Hørning have fundet knap 1,7 mio. kr. til forskønnelse af torvet for at få udløst en pose penge af samme størrelse fra Skanderborg Kommune. Det blev imidlertid kun til nogle få tusinde kroner. Alligevel har Miljø- og Planudvalget sagt ja til, at de kommunale penge kan bruges til projektet.

Årsagen til ja'et skyldes blandt andet, at den kommunale administration ikke anser det som sandsynligt, at de resterende penge kan findes i Hørning.

"Nu udløser vi de penge, kommunen har sat af til projektet, og det er klart, at der bliver tale om et beskåret projekt på grund af de penge, der ikke er blevet fundet lokalt," siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget.

Modellen med en såakldt 1:1 tildeling kended blandt andet fra projekter i Galten (Skaterparken), Ry (posthusgrunden) og Skanderborg (Søbadet).

Projektets etape 1, der blandt andet udløste blomsterbede, ny flisebelægning og nye bænke i torvets nordlige ende, er overstået. De sidste tre etaper ser således ud i kommunens beskrivelse:

Etape 2: Forskønnelse af ankomstområdet til torvestrækningen. Det ønskes bl.a. at omsætte den eksisterende støttemur langs plejehjemmets bygninger til en kampestensmur, således at der opnås samme udtryk som ved modsatte side mod Hørning Kirke. Endvidere planlægges det at forskønne det lille opholdsområde ved hjørnet Nørre Allé – Vestervej.

Etape 3: Omfatter gavlområdet ved biblioteket. Her påtænkes udført beplantning og i mindre omfang at placere diverse legeredskaber.

Etape 4 vedrører den centrale torvedel midt på strækningen. Denne etape er speciel, da den delvis er placeret på areal, som er omfattet af byggeriet på den tidligere rådhusgrund. Dette betyder, at en del af udgiften til det centrale torv afholdes af bygherren for byggeriet på rådhusgrunden. Etapen anses for at være det bærende element i omdannelsen af torvestrækningen. Borgergruppen ønsker ikke, at torvet skal indeholde diverse større byrums-elementer, som f.eks. vandkunst, legeredskaber m.v., da det anses, at dette vil forhindre anvendelse af torvet til andre formål. Der ønskes kun etableret begrænset mulighed for ophold samt lidt ekstra beplantning. Dette åbne område skal dermed kunne benyttes ved forskellige arrangementer, som f.eks. julesalg. Ved særlige lejligheder ønskes det endvidere at kunne opsætte overdækninger, som også eventuelt kan omfatte nogle af parkeringsbåsene nord for torvet. Nogle af gruppens medlemmer har desuden også det synspunkt, at arealet af torvet evt. bør minimeres for at sikre, at der bevares så stort et antal parkeringspladser som muligt.

De har været involveret i projektet

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.