Den Gyldne Plovspids 2021 leveret digitalt til talentfulde Oliver fra Helgenæs Maskinstation

En stolt og glad Oliver Fauerholm Kristensen havde grund til at smile, da han forleden afsluttede sin eksamen som Jordbrugsmaskinfører med bravour

Artiklens øverste billede
Oliver Fauerholm Kristensen sammen med sine læremestre, Ole og Jens Jensen, fra Helgenæs Maskinstation I/S

HELGENÆS 'Den Gyldne Plovspids' er en eftertragtet pris blandt unge som afslutter den 3½ år lange uddannelse til Jordbrugsmaskinfører på Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder.

Plovspidsen honorerer den ekstraordinære gode holdpræstation og det højeste karaktergennemsnit på årgangen. Trofæet uddeles hvert år sammen med eksamensbeviset.

'Den Gyldne Plovspids' er i fysisk forstand en forgyldt plovspids fra skolens egen Kverneland plov.

I år var Oliver Fauerholm Kristensen, 20, fra Helgenæs Maskinstation med på vinderholdet, der forleden blev hyldet 'på afstand', fordi Covid-19 forhindrede at afholde fælles dimission. Så hele festligheden foregik online.

Alle de færdiguddannede 24 dimittender fik en flaske bobler og kransekage med sig hjem fra skolen, som de kunne nyde sammen med familien og cheferne, alt imens de kunne deltage i højtideligheden trygt bag deres skærme hjemmefra.

Festlig dag trods alt

På Helgenæs Maskinstation var Oliver Fauerholm Kristensens forældre, Stine Fauerholm Kristensen og Thomas Kristensen, mødt op for at hylde sønnike sammen med indehaverne Ole og Jens Jensen.

Sammen overværede de live sendingen fra Bredballegaard, hvor der var taler af uddannelsesleder Poul Arne Jansen, direktør Peter Lund Moesgaard, faglærer Max Frederiksen, Thomas Møller (3F) og Arne Mathiessen fra Odder Maskinstation.

Bredballegård er Jordbrugets Uddannelsescenters skolelandbrug i Mårslet, og det er her, de forskellige uddannelser inden for landbruget hører hjemme. Bredballegård drives som et rigtigt landbrug i miniformat med heste, køer og grise, marker og maskiner.

Årets Dream Team og vinder af 'Den Gyldne Plovspids'. Fra v.: Rasmus Jensen, Kristoffer Møller Jensen, Oliver Fauerholm Kristensen og Sarah Svith Dahl - den første pige på jordbrugsmaskinføreruddannelsen på Jordbrugets Uddannelsescenter Århus i ca. 15 år. Mester Ole ... Jensen blander sig

Oliver Fauerholm Kristensen, der bor i Knebel og har en fortid på Molsskolen, var yderst glad for dagen trods det, at han var på afstand af sine studiekammerater. Det hjalp lidt på det hele, at der var anerkendende nik og stolte kommentarer fra både de to chefer og forældrene.

"Da det blev offentliggjort, at det var mit hold, der i år løb med 'Den Gyldne Plovspids', kunne nu jeg godt have brugt kammeraternes selskab til en fest i stedet for 'De Gamle' og cheferne," siger den meget tilfredse Jordbrugsmaskinfører.

Han har været glad for hele uddannelsesforløbet.

"Slutspurten med at udarbejde årets hovedopgave har været spændende, og vi har alle på holdet givet den gas. Jeg har 'kigget over skulderen' gennem årene, når mine lidt ældre kolleger her på maskinstationen har lavet hovedopgave. Denne gang har jeg selv været i front, og det endda et år, hvor vi på grund af Corona ikke har været så meget på selve skolen, men i stedet har arbejdet i teamet hjemme, og på de maskinstationer, hvor vi hver især er ansat."

Tilfreds mester

Ole Jensen, Helgenæs Maskinstation syntes, at det er spændende og inspirerende hver gang hans elever afslutter og skal lave hovedopgaven.

Hovedopgaven er en simulering (Simulation er en imitation af noget virkeligt, tingenes tilstand eller en proces) af drift og forretningsunderlag for en 'Tænkt Maskinstation'.

"Det er ligesom, at jeg fornemmer en større forståelse for detaljerne i selve forretningen fra den enkelte unge medarbejder efter en hovedopgave," siger han.

Forløbet på Jordbrugets Uddannelsescenter giver eleven - foruden de konkrete kvalifikationer til det daglige arbejde med maskinerne - også en værdifuld forståelse af selve forretningen.

"Det er første gang, at en af vore elever er kommet hjem med 'Den Gyldne Plovspids'. Vi er faktisk lidt stolte over Oliver og hans Team," indrømmer en anerkendende mester på det, der hedder godt jysk.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen