Nu skal livet leves i Gjerrild og på Anholt

Peter Zacher Sørensen sagde farvel til formandsposten i Djurslands Bank

Artiklens øverste billede
Peter Zacher Sørensen har forladt formandsposten i Djurslands Bank og stopper som advokat 1. maj.

GRENAA Man skal være fast læser af fondsbørsmeddelelserne fra Djurslands Bank for at vide, at det ikke var en nyhed, der helt uventet blev fyret af på Djurslands Banks virtuelle generalforsamling onsdag, da bankens bestyrelsesformand siden 2016, advokat Peter Zacher Sørensen, i beretningen meddelte, at han ikke genopstillede til bestyrelsen. Og derfor også afleverede sin sidste beretning som formand.

For det blev faktisk meddelt Københavns Fondsbørs i begyndelsen af august sidste år, at Peter Zacher Sørensen fremover "kun" ville være at finde i bankens repræsentantskab. Og her gik man og troede, at en formandspost i den lokale banks bestyrelse havde man indtil vedtægterne siger, at nu er det på tide at gå på pension. Som det for eksempel var tilfældet med forgængeren, grosserer Erik Nymann.

"Ja, sådan var det nok tidligere, men i dag er der meget skrappere krav til, hvordan pengeinstitutter drives og ledes, og sandheden er simpelthen bare, at nu vil jeg efter at travlt arbejdsliv, prioritere anderledes. Jeg stopper som aktiv advokat 1. maj og vil nu til at leve livet," siger Peter Zacher Sørensen, der om et par måneder fylder 63 år.

Han blev valgt ind i bestyrelsen i Djurslands Bank i 2012 og blev fire år efter formand.

Det skal være sjovt

"Man skal stoppe, mens det stadig er sjovt, og sådan har det været, men man skal overholde kravene til god selskabsledelse, skal man ikke være en, der går og nyder tilværelsen i Gjerrild og på Anholt," siger Peter Zacher Sørensen.

Og det er temmeligt præcist det, han har tænkt sig at gøre.

Hjemme for ham, der ellers er født og opvokset i Grenaa, har i mange år været den flotte, røde villa, som præsten og salmedigteren Vilhelm Gregersen boede i midt i Gjerrilds storslåede natur, inden han flyttede til Hornslet og blandt andet skrev den salme, han nok er mest kendt for – „Der er noget i luften.“

Og Anholt er sommerresidensen, hvor fem uger hver sommer er blevet tilbragt i sommerhuset tæt på vejen Gennem Landet - uden anden dagsorden end at spise god mad og finde en strand at bade fra.

Peter Zacher Sørensen var med på holdet, da Grenaa markerede sig på cricketsportens danmarkskort, og han har også været fodboldtræner i Gjerrild-Bønnerup Idrætsforening - indtil drengene krævede en bedre træner, som han selv har fortalt det. I hjembyen kan man også se ham sælge fadøl og stegte pølser fra grillen, når der er Kræmmermarked i byen - og folk strømmer til for at opleve kræmmere og god musik.

Startede tidligt

"Jeg startede tidligt som advokat, så jeg føler, at jeg med god ret kan tillade mig at trække mig tilbage," siger han.

Efter studentereksamen fra Grenaa Gymnasium, søgte han til Aarhus Universitet og et jurastudium, som han afsluttede på fire og et halvt år. Så fik han job i det advokatfirma, som hans far, landsretssagfører E. Zacher Sørensen havde etableret i 1953 - og arbejdede i mange år med sin bror, Steen Zacher Sørensen, som kompagnon.

I retssalene har han markeret sig som en dygtig forsvarsadvokat med sans for at sætte ind de rette steder, hvor han mente, at modparten stod svagest - og han har ikke været bange for at lufte kritik af, at retssalen på Østerbrogade i Grenaa ikke bruges mere, end tilfældet er. Det var faktisk en del af retsreformen, at der skulle holdes liv i en ret - eller rettere et bitingsted - i Grenaa, men dommerne i Randers synes åbenbart, at der er længere til Grenaa end der er fra Grenaa til Randers, så retsbygningen står tom det meste af ugen.

Når Peter Zacher Sørensen til maj siger farvel til advokattilværelsen, kan han glæde sig over, at virksomheden videreføres under navnet Zacher Advokater - selv om det nu drives af advokat Ole Husum, der har taget sønnen Christopher ind i firmaet.

"Jeg vil gerne understrege, at jeg virkelig har nydt arbejdet i Djurslands Bank. Det er dygtige mennesker, der driver den, og det skal vi glæde os over.

Og den vil fortsat bestå - eller kommer der en dag et stort pengeinstitut og siger haps?

"Den diskussion har man jo haft i mange år, men som jeg ser det er det sandt, når man siger "small is beautiful". De store banker har i hvert fald de seneste år ikke scoret mange points på deres image," siger Peter Zacher Sørensen.

Han ser det som en stor fordel, at være en lokal bank, hvor kunderne møder rådgivere af kød og blod - som de også kan møde på andre områder i lokalsamfundet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.