Vil gøre noget godt for andre

Kolind Balladeband besøger fire byer med fællessang

Artiklens øverste billede
Kolind Balladeband besøger i den kommende tid fire byer rundt på Djursland for at sprede glæde. Pressefoto

Fællessang For Kafé Kolind og Kolind Balladeband er det et mantra, at man hver dag skal gøre sit bedste, og gøre noget godt for andre med det, man nu har at give af.

I øjeblikket gennemgår Danmark en svær tid med mange begrænsninger og daglige meldinger om mistrivsel og ensomhed på grund af isolation.

"For mange mennesker har det vist sig, at fællessang er et vigtigt lyspunkt i en mørk tid. Fællessang er et af de mest anvendte våben mod ensomhed. Derfor besøger Kafé Kolind, Kolind Balladeband fire byer i den kommende tid, fremgår det af en pressemeddelelse fra Balladebandet.

Hårdt brug for fællesskab

Kafé Kolind og Kafé Kolinds Musikprojekt har med deres egne ord været en "banebrydende succes".

Gennem de seneste to et halvt år er der arbejdet intensivt på at trække mennesker ind i fællesskaber ved brug af musik og sang og dermed bekæmpe ensomhed og isolation. Der er hårdt brug for fællesskaber og ikke mindst i disse tider.

"Projektet har haft stor succes og følges derfor tæt af politikere fra Folketinget, deriblandt Ida Auken og Camilla Fabricius, som har fokus på socialområdet, og hertil adskillige kommunalpolitikere. Projektet har også vakt stor interesse internationalt, som da den internationalt anerkendte professor fra Portugal, Aná Louisa Pirés, udtalte "banebrydende imponerende forskningsresultater" efter at have besøgt Musikprojektet og læst forskningsrapporten. Efterfølgende har hun inviteret musikprojektet, Balladeband, til Portugal for at forelæse for andre forskere på universitetet i Lissabon, om resultaterne fra projektet, og derfor tager Balladeband i november til Portugal.

"Hver dag skal man gøre sit bedste, for at gøre noget godt for andre, er Kafé Kolinds mantra. Derfor tager vi ud og synger, for at sprede glæde og byde folk ind i fællesskaber," fortæller Balladebandet, der i den forbindelse også mener, at det er vigtigt at nævne, at politikerne i Syddjurs Kommune med deres opbakning er med til at give menneskerne i lokalsamfundene et fællesskab og nogle lyspunkter.

Fællessang hver uge

Når gade-sangs-arrangementerne er afviklet, vil Kafé Kolinds Musikprojekt tilbyde, at man kan komme til fællessang hver uge.

Kafé Kolinds Musikprojekt har fået støtte af Trygfonden til det nye projekt 'Musikkens Fællesskaber'. Tilbuddet er gratis, og der vil være gratis kaffe og kage.

"Vi har tænkt os at besøge flere byer spredt udover Syddjurs Kommune. Vi forventer at starte op, så snart Corona restriktionerne tillader det. Man kan holde sig orienteret om opstart og tidspunkt på FaceBook. Det vil også blive slået op i lokalavisen under spalten 'Din Kirke'. Det vil også være muligt at deltage i en sommerfestival for fællesskab 28. august, som hedder 'Musikfestival For Mangfoldighed'."

"Det er gratis, og vi kan allerede nu afsløre, at Jacob Haugaard er på programmet, og der bliver masser af hygge og fællesskab," oplyser Balladebandet.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.