Gymnasieelever jagter fremtidens hjernemedicin

uddannelse Elever fra Rønde Gymnasium deltager i konkurrencen Drughunters, som handler om at komme med ideer til nye typer behandlinger af sygdomme, som rammer hjernen. Drughunters arrangeres årligt af medicinalvirksomheden Lundbeck og skal vække gymnasieelevernes interesse for hjerneforskning.

I øjeblikket arbejder gymnasieeleverne fra Rønde Gymnasium med molekyler, neuroner og hjerneceller. De er nemlig på jagt efter fremtidens hjernemedicin mod sygdomme såsom Alzheimers og Parkinsons, som led i den landsdækkende faglige konkurrence Drughunters.

Fra Rønde Gymnasium har 28 elever i klasserne 2.G Kemi B og 2.G Bioteknologi A netop kemi og bioteknologi som et af deres hovedfag, men Drughunters giver et realistisk billede af, hvordan kemi og bioteknologi kan anvendes i praksis. Konkurrencen er nemlig stillet af medicinalvirksomheden Lundbeck, der til dagligt forsker i og udvikler medicin til at behandle hjernesygdomme.

Siden december har gymnasieklasser i hele landet kunne arbejde med deres ideer til ny forskning, og konkurrencen kulminerer med en finaledag, hvor de bedste ideer skal præsenteres for forskere fra Lundbeck. Tidligere år har eleverne bag de bedste ideer fået en tur til Lundbeck for at præsentere for forskerne, men i år afholdes finaledagen virtuelt pga. COVID-19.

"Vi er rigtig glade for interessen for Drughunters hos gymnasieeleverne. Mere end 1.000 elever deltager, og det er faktisk på et utrolig højt niveau, som eleverne år efter år præsenterer. Der er helt klart ideer, som også kan inspirere os i vores arbejde," siger Johan Luthman, koncerndirektør for Forskning og Udvikling hos Lundbeck, ifølge en pressemeddelelse.

Det er fjortende år i træk, at Lundbeck afholder Drughunters-konkurrencen. For Lundbeck er formålet med konkurrencen både at lære eleverne om hjernen og pirre elevernes nysgerrighed for forskning.

"Vi håber selvfølgelig på, at eleverne lærer mere om hjernen, og hvordan den fungerer. Det er samtidig et håb, at nogle af eleverne bliver så nysgerrige på hjernen, at de selv forfølger en uddannelse, som kan lede til forskning inden for hjernesygdomme. Vi har set eksempler på, at deltagere fra tidligere år bliver hjerneforskere – både hos os i Lundbeck og ved andre forskningsinstitutter som f.eks. universiteter eller hospitaler,” siger Johan Luthman, og fortsætter i pressemeddelsen:

"Det er potentielt nogle af de her elever, som skal være med til at udvikle fremtidens medicin, der kan kurere hjernesygdomme som Alzheimers og Parkinson.”

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.