Aarhus Kommune svigter psykisk sårbare

Artiklens øverste billede

debat Vi er nu et år inde i corona-pandemien. Det har været en hård periode for alle, ikke mindst for de psykisk sårbare. Psykologer modtager flere henvisninger af klienter, der lider af angst og depression, og ventetiden er stigende. Det er et stort problem, for dem der er blevet ramt. De får ikke den hjælp, de har behov for hurtigt nok, hvilket kan forværre deres situation yderligere.

Et andet problem er manglen på bostøtter i Aarhus Kommune. For den psykisk sårbare kan det at have en bostøtte, være den afgørende forskel, der gør om tingene fungerer eller falder fra hinanden. Det kan være forskellen på trivsel eller kaos.

For mange psykisk sårbare kan det være forskellen på, om personen kan klare sig igennem en svær periode, eller om vedkommende bliver nødt til at blive indlagt på en psykiatrisk afdeling. Bostøttens arbejde gør også en kæmpe forskel for de pårørende, som ellers kan være hårdt belastet af den psykisk sårbares situation. Når den psykisk sårbare modtager bostøtte, giver det mere ro og overskud, så personen trives bedre, også i forhold til parforholdet, familierelationer og så videre.

Det er et kæmpe problem, når der kan være en ventetid på opstart af bostøtte i Aarhus Kommune på seks måneder. Det er ikke acceptabelt, at borgeren skal vente så længe. Borgeren har brug for, at hjælpen opstartes med det samme. Det er også et problem, når en borgers bostøtte går på barsel, og der går flere måneder med at finde en afløser. Pludselig oplever borgeren at være overladt til sig selv, og de svære tanker og problemstillinger vedkommende går og kæmper med.

Det må og skal vi gøre bedre fremover. Kommunen skal sikre, at borgerne får den bostøtte, de har krav på. Det skal sikres, at de psykisk sårbare ikke bliver glemt og efterladt til sig selv, og deres svære situation. Derfor må vi som pårørende råbe politikerne i Aarhus Kommune op, når tingene ikke fungerer. Vi må stå sammen og kæmpe for dem, som ikke har overskuddet til at kæmpe kampen mod systemet selv.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen