Nyt Børne- og Sundhedshus får stor fondsbevilling

Kunstner Camilla Nørgård har fået 250.000 kroner fra familiefond til et projekt i det nye Børne- og Sundhedshus i Gellerup

Artiklens øverste billede
Børne- og Sundhedshuset er et fælles projekt mellem Børn og Unge og Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune forventer, at byggeriet står klar i starten af 2022. Udover fondsbevillingen er der i forvejen afsat 250.000 kr. til kunstprojektet, og Statens Kunstfond støtter desuden med 50.000 kroner gennem samarbejdet med Sigrids Stue. Pressefoto

Huset i Gellerup rummer blandt andet en daginstitution, en lægepraksis, en sundhedsklinik og Folkesundhed Aarhus Vest, der alle får glæde af kunsten. Med projektet 'Et sted er et netværk' forsøger Camilla Nørgård at forbinde ude og inde og fortid og nutid i et område i forandring. Projektet har stor fokus på lokalområdet og inddrager både bygninger og mennesker i udviklingen for at vise, at området er betydningsfuldt.

Kunstprojektet består af et trappelandskab og et relief. Det udendørs trappelandskab skaber en levende og legende indgang til det nye Børne- og Sundhedshus. Her vil familier og børn og unge og helt naturligt møde kunsten i deres hverdag. Trappelandskabet vil også være synligt fra vejen og vil kunne ses fra boliger i Gellerup. Den indendørs del af kunstprojektet er et relief, der blandt andet skal afspejle de ture, der bliver vandret i området og mellem bygningerne. Relieffet fortsætter ud på den udendørs mur, og binder på den måde kunstudsmykningen sammen. Midlerne fra fondsbevillingen vil hovedsageligt blive brugt på det udendørs trappelandskab, der nu kan realiseres i sin fulde udstrækning.

"Det er helt fantastisk at have fået fondsbevillingen. Det betyder, at jeg kan folde kunstprojektet ud i alle de afkroge, jeg ønsker mig," fortæller Camilla Nørgård, ifølge en pressemeddelelse.

Llokalområdets historie

Fælles for hele kunstprojektet er fokus på lokalområdet. Materialerne til projektet kommer hovedsageligt fra boliger og institutioner i Gellerup, der er revet ned. Døre fra Tovshøjskolen vil eksempelvis blive en del af værket. Som en del af udviklingen i Gellerup var det vigtigt for Camilla Nørgård at lave en kobling mellem det nye og det gamle.

"Kunsten er med til at drage historier frem. Det er vigtigt for mig, at man møder kunsten fysisk og at man kan genkende det. Jeg vil vise, at det har værdi at bo og vokse op i Gellerup," fortæller hun.

Lokalområdet er også vigtigt i udviklingen af kunstværket. Både Børne- og Sundhedshusets brugere og de involverede daginstitutioner inddrages gennem workshops i processen. Kunstplatformen Sigrids Stue i Gellerup indgår som konsulent og sparring i hele forløbet.

mj

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.