"Det er fantastisk"

Magistraten har enstemmigt bakket op om en genopførsel af den gamle skole i Lystrup/Elsted

Artiklens øverste billede
Brand nummer to gjorde, at der ingen chance var for, at man kunne bevare noget af den gamle skolefløj. Foto: Øxenholt Foto

Borgerne i Lystrup og Elsted kan godt begynde at glæde sig til, at byerne igen får et lokalt samlingspunkt på den gamle skole.

Mandag har Magistraten i Aarhus Kommune nemlig enstemmigt erklæret opbakning til at bruge 12,6 millioner forsikringskroner på at genopføre skolen, som brændte ned efter to påsatte brande i juni 2020.

Dermed kan arbejdet med brandtomten snart gå i gang.

"Det er helt uforståeligt, at en person kan finde på at sætte ild til en bygning. Den gamle skole var ramme om enormt mange gode aktiviteter - ikke mindst for spejderne. Derfor er det også godt, at vi nu sætter fart på genopbygningen, så spejderne og alle andre i Lystrup og Elsted kan få glæde af nogle gode, nybyggede lokaler," siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, efter mandagens møde i Magistraten.

Det var særligt de omkring 150 KFUM-spejdere, brandene gik udover, idet det var deres del af skolen, der stod i flammer for ni måneder siden.

Derfor vækker meldingen om genopførsel også stor glæde hos Lystrup Gruppens gruppelede, Sune Monrad.

"Da jeg hørte det første gang, tænkte jeg, at det var fedt, at der er så mange penge til det. Det giver mulighed for at få lavet noget rigtig godt, som passer til spejderbrug, og hvad kommunen ellers har lyst til. Det er rigtig godt," siger han.

Efter branden blev spejderne placeret i barakker på nabogrunden. Det har ikke været det store problem, fortæller gruppelederen, men det skal dog mest af alt tilskrives, at corona alligevel har tvunget spejderne til en delvis nedlukning og udeaktiviteter.

Men ifølge en indstilling fra Sport og Fritid kan de genopførte lokaler allerede stå klar i 2022, og det glæder spejderne.

"Det lyder helt vildt. Det er fantastisk. Vi havde forventet, at der ville gå nogle år, men hvis de kan komme i gang med at bygge så hurtigt, så er det helt fantastisk," udbryder Sune Monrad.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.