Nu vil han i byrådet

Steffen Wich stiller op til kommunalvalget for Socialdemokratiet. Det betyder, at Bakken Bears skal finde ny cheftræner og IK Skovbakken ny formand

Artiklens øverste billede
Han har været indbegrebet af byens succesfulde basketklub, Bakken Bears. Men nu kaster Steffen Wich sig ind i den lokalpolitiske kamp. Pressefoto: Per Bille

Han har i en halv menneskealder styret slagets gang fra sidelinjen i Vejlby Risskov Hallen og høstet et hav af mesterskaber med basketmestrene Bakken Bears.

Men nu skal han se, om den velrenommerede taktiske snilde og vindermentalitet også kan sikre ham et sæde i Aarhus Byråd.

Steffen Wich har besluttet sig for at gå ind i lokalpolitik, og til valget i november vil han være på stemmesedlen som kandidat for Socialdemokratiet.

"Jeg har tygget på det i et halvt år, og det er vist første gang i mit liv, at jeg har tænkt mig så grundigt om. Jeg er jo ikke ligefrem kendt for at være langsom," griner den 54-årige Bakken Bears-træner fra sin bil, efter han har været til møde med borgmesteren på rådhuset.

"Men jeg bilder mig ind, at jeg kan komme ind med noget ambition, viden og villighed til at gøre en forskel for min by. Jeg brænder for den her by," slår han fast.

Den store beslutning betyder, at Bakken Bears skal på jagt efter en ny head coach, og IK Skovbakken skal ligeledes have fundet en ny formand. For de to hverv kan ikke kombineres med et eventuelt sæde i byrådet.

"Jeg får en anden rolle i Bakken Bears. Det hænger også sammen med, at jeg har stået på det gulv så lang tid, at knæet begynder at værke lidt. Det er tid til at få andre til at styre det, og den beslutning havde jeg faktisk taget før byrådsbeslutningen. Men jeg vil altid være en bjørn, og det vil jeg ikke løbe fra," siger Steffen Wich, der endnu ikke ved, hvilken rolle han skal have i klubben.

"Men jeg har da tidligere stået i kiosken og langet pølser over disken, så det kan være, jeg skal have mit gamle job igen," griner han.

Bakken Bears har i årevis kæmpet for en ny hal. Er vi ude i et udspekuleret inside-job, der endelig skal skaffe jer den hal?

"Ha ha! Nej. Jeg har arbejdet så meget med elite og talent, at det ikke bliver en del af min politik. Det er idræt, sundhed, bevægelse og børn, som fylder noget for mig politisk. Men jeg vil da gerne, at Bears får den hal. Jeg vil gerne, at alle mulige får en hal. Der er jo mangel på dem."

Foruden fokus på børn, unge og idrætten har Steffen Wich tænkt sig at kæmpe for bedre vilkår til de ældre, og så vil han benytte sig af sit erhvervsnetværk til at understøtte byens mellemstore virksomheder.

Og så vil han meget gerne kaste energi i et af de mest varme lokalpolitiske kartofler i øjeblikket. Øretævernes holdeplads, som han kalder byudviklingsområdet.

"Jeg har en stor interesse for arkitektur, lokalplaner og udvikling. Og der er jo gang i den. Meningerne brydes i den grad på det område. Den rivende udvikling er rigtig set, for det giver en masse dynamik og får virkelig Aarhus til at vækste. Det er positivt. Men jeg synes også, at det til tider går lige lovligt hurtigt. Og desværre halter infrastrukturen ofte efter. Jeg vil arbejde for en bedre balance på det område," erklærer socialdemokraten.

At den lokalpolitiske kamp skal kæmpes for netop Socialdemokratiet, var der ingen tvivl om for den afgående baskettræner.

Men mange vil formentlig blive overrasket, for han har aldrig tonet rent politisk flag, og det skyldes arbejdet i næsten 20 år som koordinator i Sport og Fritid under Aarhus Kommune.

"Jeg er gået stille med det, fordi jeg ikke syntes, det var relevant i mine samarbejder - som også indebærer arbejde med rådmænd, politikere og magistrater. Politik er for mig en privat sag, indtil det ikke er mere. Ikke engang min kone har vidst, hvad jeg har stemt, men jeg er bare socialdemokrat. Det har jeg altid været. Det er den velfærdsideologi, jeg altid har svoret til, og det kan ikke være anderledes."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.