Anholt Færgen lever stadig ikke op til egne udmeldinger. Nu klages der over passagertal

Miljø- og Teknikudvalget inddrages nu i et forsøg på at få flere passagerer med færgen

Artiklens øverste billede
Anholt-færgen er i havn om få minutter - en kold ventetid på kajen.

Anholt Det har tilsyneladende stort set ikke hjulpet på passagertallet, at Anholt Færgens færgeudvalg i starten af marts besluttede, at man skulle bestræbe sig på at få flere passagerer med færgen.

På et møde 8. marts blev det ellers besluttet, at passagertallet skulle hæves til 47 passagerer, og et par dage senere meddelte færgeudvalget, at man ved at placere passagererne i "bobler" ville tilstræbe at få op til 71 passagerer med.

Det er imidlertid ikke sket. En opgørelse fra Grenaa-Anholt Færgefart viser, at der i skrivende stund højst har været 45 passagerer om bord, mens der 25. og 26. marts er booket henholdsvis 47 og 50 pladser.

Derudover meddeles det ikke fra færgefarten, om der er flere pladser tilgængelige, og det scenarie er langt fra det, som der blev stillet i udsigt. Derfor har to lokale foreninger nu klaget til Norddjurs Kommune over Grenaa-Anholt Færgefarts håndtering.

Ført bag lyset

Det er således forbundet med store omkostninger for både borgere og erhvervet på øen, at der fortsat ikke kan komme flere passagerer til og fra øen, lyder det fra Anholt Borgerforening og SæsonErhverv Anholt.

Vi i SæsonErhverv Anholt føler os ført bag lyset med tomme løfter.

"Færgeselskab og færgeudvalg lever med andre ord på ingen måde op til egne løfter, og vi i SæsonErhverv Anholt føler os ført bag lyset med tomme løfter. Konsekvenserne af dette er mange. Et af dem er, at kravet om nødvendig mobilitet til og fra øen ikke overholdes, selv om færgen er at betragte som kritisk infrastruktur. Øboere, erhvervsdrivende og sommerhusejere kan med andre ord ikke rejse frem og tilbage i lange perioder omkring forårsferierne samt hele højsæsonen. Derudover rammes erhvervslivet af manglende turister og omsætning. Håndværkere og lignende kan ikke komme til øen for at gøre klar til sæsonåbninger, og medarbejdere kan ikke skaffe billetter til sommer, da der fortsat er udsolgt på stort set alle afgange," lyder klagen fra foreningerne.

For mange små "bobler"

Årsagen til det lave passagertal skal ifølge Grenaa-Anholt Færgefart findes i, at færgen har haft mange individuelle passagerer, og det begrænser antallet af "bobler", der kan laves på færgen, når der samtidig skal leves op til coronarestriktonernes afstande.

"I tilfælde af mange individuelle rejsende vil det maksimale antal passagerer dog kunne være mindre, da der skal være to meter mellem hver ”boble”," skriver færgefarten på sin hjemmeside og henviser til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om holde to meters afstand, når man færdes i offentligt rum.

"Dette betyder i vores tolkning, at der skal være mindst to meters mellemrum mellem hver ”boble” eller familie, der rejser sammen. Dernæst er der fra Transportministeriet en anbefaling om, at der maksimalt er 50 procent belægning i den kollektive trafik," lyder det fra færgefarten.

Klagen fra foreningerne er stilet til Miljø- og Teknikudvalget, da færgeudvalget refererer hertil.

Udvalgsformand Jens Meilvang (LA) ser imidlertid ikke muligheder for, at Miljø- og Teknikudvalget kan ændre på de nuværende retningslinjer.

"Vi kan desværre ikke gøre noget. Færgeudvalget følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer mht. antal passagerer på færgen. Vi har indsat ekstra sejlads på ruten og har derudover ikke mulighed for at gøre yderligere, medmindre Sundhedsstyrelsen ændrer retningslinjer," siger Jens Meilvang.

Under normale omstændigheder har Anholt Færgen kapacitet til 244 passagerer.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.