Favrskov Gymnasium må sige nej til elever: "Det er brandærgerligt"

Det lokale gymnasium risikerer at skulle sige nej til lokale unge

Artiklens øverste billede
Favrskov Gymnasiums rektor Morten Schytte Caspersen.

kapacitetsloft Favrskov Gymnasium kæmper lige nu for at få lov til at optage alle de elever, der har søgt om optagelse efter sommerferien på gymnasiet i Hadsten.

Ministeren har på anbefaling fra regionsrådet sat et loft på 266 nye elever på gymnasiet, som imidlertid har fået cirka 280 ansøgninger.

"Vi har enkelte ansøgere fra Langå og Trige, men ellers er det lokale elever, og de bør være trygge ved at kunne komme på det lokale gymnasium. Det er brandærgerligt for de unge mennesker, hvis de ikke kan følges med deres kammerater," siger Favrskov Gymnasiums rektor Morten Schytte Caspersen.

At der overhovedet er sat et kapacitetsloft i Favrskov hænger sammen med, at der er problemer med elevfordelingen i Aarhus, hvor der er stor forskel på søgningen til byens gymnasier.

Favrskov Gymnasium havde selv ønsket et kapacitetsloft på 290-95 elever for at have en vis fleksibilitet, og gymnasiet forventer ikke, at der samlet set falder ansøgere fra frem mod det kommende skoleår.

"Vi plejer at få det samme antal eller flere ansøgere fra nu. Vi er det eneste STX-gymnasium i kommunen, og hvis nogen fortryder et andet uddannelsesvalg, ringer de til os i august. Dem skal vi så sende til en anden by, hvor de ikke kender nogen, og det er virkelig en mavepuster," siger rektor Morten Schytte Caspersen.

Problematikken for Favrskov Gymnasium er velkendt i Skanderborg, hvor der ligeledes er sat et loft på 266 elever på det lokale gymnasium. Både udvalgsformand for Regional Udvikling Jørgen Nørby og regionsrådsformand Anders Kühnau har dog været ude at sige, at der skulle findes en løsning for Skanderborg, hvis de ikke kunne optage alle lokale unge. Skanderborg Gymnasium har fået 288 ansøgninger, og derfor har administrationen i Region Midtjylland anbefalet at tildele Skanderborg en ekstra klasse.

"Vi har stort set en parallel situation som Skanderborg og argumenterer for, at der i Favrskov skal være plads til alle lokale unge på det lokale gymnasium," siger Morten Schytte Caspersen.

Udvalgsformand Jørgen Nørby oplyser til Lokalavisen, at det efter ministerens indstilling nu er fordelingsudvalget (der består af rektorerne og to medlemmer af regionsrådet), som har kompetencen til at afgøre kapacitetsloftet, men at regionspolitikerne kan komme med en indstilling.

"Vi sagde i december, at vi ville kigge på det, hvis tallene i Skanderborg var væsentligt anderledes (end kapacitetsloftet), og jeg kan ikke fortænke Favrskov i at sige det samme, og vi lytter til dem. Jeg har bedt administrationen om at se på, om ansøgerne hører naturligt til i området," siger Jørgen Nørby.

Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland mødes ekstraordinært onsdag aften i denne uge for at drøfte ansøgertallene til gymnasierne.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.