Kunderne må forvente lange ventetider

Det vælter ind med tidsbestillinger til frisørerne, som må åbne igen den 6. april

Artiklens øverste billede
Hos Frisør Blikfang er medejer Sanni Perregaard (nederst til venstre) og resten af holdet klar til at tage imod kunderne.

"Presset er stort lige nu. Jeg er blevet kimet ned hele morgenen, og det vælter også ind med online-bestillinger."

Sådan lyder det fra Birte Kjær, ejer af Frisøren i Veri, som Lokalavisen Aarhus har held med at komme igennem til tirsdag morgen, efter at politikerne aftenen forinden kunne fremlægge en aftale, der blandt andet betyder, at frisørerne må genåbne efter påsken.

Dermed kan danskerne med deres forhutlede friurer, som ikke har været i professionelle hænder siden før jul, snart få studset lokkerne, og det har skabt et regulært stormløb mod frisørernes bookingsystemer.

"Jeg regner med, at der mindst er to-tre ugers ventetid lige nu, men det vil nok vokse. Men vi håber, at folk er loyale og vil gå til en rigtig frisør i stedet for at ty til dårlig hjemmeklip, som vi på ingen måde hylder," siger Birte Kjær, der driver sin forretning fra Veri Center i Vejlby.

Hun har haft så travlt, at hun ikke har nået at sætte sig helt præcist ind i restriktionerne, men uanset hvad er hun klar.

"Jeg ved dog, at kunderne skal have en negativ test for at komme til, og det, synes jeg, er fuldstændig vanvittigt, når man ikke skal i andre forretninger. Vi synes i det hele taget at det har været fjollet med den lukning, når vi ved, at der praktisk talt ingen smitte har været ved frisører, som er underlagt restriktioner. Men vi har ventet med længsel og er glade for endelig at kunne åbne."

Birte Kjær kalder det "fuldstændig vanvittigt", at kunderne skal fremvise en negativ corona-test. Arkivfoto

I den anden ende af byen hos Frisør Blikfang i Højbjerg har medejer Sanni Perregaard også en proppet kalender.

"Vi er så glade for at kunne komme i gang, og vores bog er fuldstændig fuld. Det var den faktisk inden, fordi folk hele tiden har forventet åbning efter påsken og booket i forvejen."

Hun forventer en måned til halvanden, før der er huller i bookingbogen. Men opfordringen fra Frisør Blikfang lyder, at man tilmelder sig en afbudsliste.

"Vi har lige nu 92 på afbudsliste, men vi ved, at mange har booket flere tider for at helgardere sig af frygt for, at genåbningen kunne blive udskudt, så derfor vil der opstå nogle huller," fortæller Sanni Perregaard, der ligesom Frisøren i Veri afventer specifikke restriktioner fra myndighederne.

Noget, der ifølge Sanni Perregaard også kan give lange ventetider, bliver de redningsaktioner, hendes frisører skal ud i.

"Det bliver helt vildt, hvad folk kommer ind med af frisurer, tror jeg. Vi kommer virkelig på arbejde, når folk kommer med skævt hår, kiksede frisurer og underlig hjemmefarve, og det tager tid at skulle redde, hvad de har lavet derhjemme. Så det kan sagtens være, at tiderne også skrider lidt på den front," spår hun.

Normalt holder Frisør Blikfang lukket om mandagen, men lige nu overvejer man at have åbent alle dage, så det giver lidt mere luft i kalenderen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.