Ørsted Telte slipper for røde tal

Kommer ud af 2020 uden underskud trods den store corona-nedlukning af festivaller og store kultur-arrangementer

Artiklens øverste billede
"Vi er så klar til at rykke ud, så snart der bliver meldt grønt lys for festivallivet og andre store events landet over", fortæller Keld Hansen. Foto: John Pedersen

ØRSTED Selv om 2020 blev et år som ramte Ørsted Telte - landets ubetinget største på sit felt - med den helt store hammer med aflyste festivals, dyrskuer og lignende events, så kommer virksomheden ud af 2020 uden røde tal på bundlinjen.

Sådan lyder meldingen fra Keld Sørensen, fra chefstolen i Ørsted Telte, som han var med til at starte tilbage i 1993.

Det skete ved lidt af en tilfældighed, da han var med til at arrangere et lokalt træf i Ørsted hver andet år med store flotte amerikanerbiler.

Her skulle der bruges et telt. Det blev så lejet hos Voer Telte.

Lejeaftalen endte ud i et køb af teltet. Det var så starten på eventyret med Ørsted Telte, der i disse tider er oppe mod hårde odds i en tid, hvor det meste kulturliv har været lukket ned i det meste af 2020.

Usikkerhed det værste

Usikkerheden om hvad der så er muligt til sommer, hvad angår festivals og lignende arrangementer, er det som Keld Sørensen syntes er det som gør tilværelsen ekstra svær at kapere.

"Jeg er sikker på, at vi kommer ud med vores telte til sommer. Spørgsmålet er så blot i hvilket omfang det kan ske".

Men allerede i maj skal Ørsted Telte ud og stille op ved den store Europa-Tour golfturnering "Made in Denmark" der afvikles i golfklubben HimmerLand.

"Det er en mega-stor event, der sendes ud i hele verden og er en sportsbegivenhed, der kan sammenlignes med EM i fodbold i sin udbredelse".

Telt til revy på Fyn

Efter udmeldingen fra regeringen for kort tid siden med et tilbud om at betale udgifter i forbindelse med aflyste festivaller og lignende til sommer, så er Keld Sørensen ekstra optimistisk, da han har svært ved at se, at man går ud med sådan en melding, hvis der er en reel mulighed for at der sker en genåbning i en eller anden form på disse områder.

Allerede 6. april drager Ørsted telte en tur til Fyn for at stille et af sine store telte op til Odense Sommerrevy, der er klar til at rulle over de skrå brædder.

I 2020 har Ørsted Telte haft en større niche med udlejning af telte til samtlige regioner i Danmark i forbindelse med den omfattende corona-test-virksomhed, der har fundet sted.

Tror på vaccinen

"Nu må vi se. jeg har svært ved at se, at der ikke bliver genåbnet for en god del af de her events, så snart man er færdige med at vaccinere. Og det vil så kunne se hen over sommeren".

Fra sin stol hos Ørsted Telte følger Keld Sørensen alle signaler meget nøje, da han skal ud og indkalde de mange medarbejdere, der skal ud og stille teltene op.

I øjeblikket er medarbejderstaben nede på omkring de 20, der er beskæftiget på kontoret og på "fabrikken", hvor der er god gang i de de store presenninger, der leveres ud i forbindelse med byggeprojekt, hvis Ørsted Telte også formidler stilladser.

Og på det felt har der været ekstra gang i butikken hen over 2020, hvor byggeriet har haft en virkelig optur.

Når Ørsted Telte har flest folk i gang, så er det omkring det mellem 80 og 90 medarbejdere.

Kompensation til løn

Hvis ikke der kommer lidt gang i festivallivet er Keld Sørensen fra Ørsted Telte bekymret for, at grundlaget for en virksomhed, stille og roligt forsvinder.

"Men det skal nok komme tilbage, men det vil tage en del år. Den usikkerhed er træls at sidde med. Men Ørsted Telte skal nok komme igen".

Ørsted Telte har under corona-tiden gjort brug af den støtteordning, der handler om lønkompensation. Men ikke den der har at gøre med tab af omsætning i virksomheden. Den har virksomheden ikke søgt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.