"Jeg skulle altså være på en anden hylde"

Corona-krisen har på hver sin måde været medvirkende årsag til, at plantesalonen No28 og hundefrisøren Salon Hundesaksen er kommet til verden

Artiklens øverste billede
"Jeg klør bare på - og jeg sover fint om natten. Nu har jeg villet det her så længe, så nu får den altså bare en over nakken," siger Louise Borup Sønderkjær, som ejer No28 i Hammel. Foto: CSJ

Iværksættere "Det er en drøm, jeg har gået med i mange år," sådan lyder det ganske enstemmigt fra både Louise Borup Sønderkjær, kvinden bag plantesalonen No28 i Hammel, og Anne Mette Ellehøj Johnsen, som står bag hundefrisøren Salon Hundesaksen i Hinnerup.

Begge fortæller, at netop corona-krisen på en eller anden vis var dråben, som fik bægeret til at flyde over - i en positiv henseende, nemlig at det lige var det, som gav dem det sidste puf ud i et iværksætterliv.

"Jeg sad derhjemme som lægesekretær, fordi det var den eneste måde, vi kunne få det til at gå op med pasning af hjemsendte børn. Og dér fandt jeg ud af, at det faktisk var rigtig rart at slippe for transporten fra mit hjem i Granslev til hospitalet i Skejby. Det var faktisk rart at være tættere på mine børn. Samtidig tror jeg også, at krisen gjorde det muligt at forhandle lidt mere om lokalerne her. Så ja, corona var nok lige det sidste, som skulle til," siger Louise Borup Sønderkjær, som slog dørene op til sin kombinerede café og plantebutik, No28, 1. december.

Tid til at tænke

For Anne Mette Ellehøj Johnsen, som altid har arbejdet i kontorverdenen, var det en hjemsendelse på lønkompensation fra et spritnyt job, som gav masser af tid til at tænke.

"Jeg fik mig en god snak med min familie. Jeg havde jo tidligere skudt idéen til hjørne, fordi jeg var bange for, at det var for risikabelt. Jeg endte da også med at give det nye job endnu en chance, da der igen blev åbnet mere op, men nej, jeg kunne bare mærke, at den hjemsendelse havde sat for mange tanker i gang - jeg skulle altså være på en anden hylde," siger hun.

Derfor indrettede hun sin hundesalon i et ombygget udhus ved siden af privaten i Hinnerup og åbnede for sine firbenede kunder 2. november.

Lokal opbakning

Sammenligner vi 2020 med året før, har Favrskov fået 25 procent flere iværksættere. Louise Borup Sønderkjær og Anne Mette Ellehøj Johnsen er altså ud af en større flok, som tog springet under krisen.

Bekymrede det dig slet ikke, at der var corona-krise?

"Nej, det gjorde det simpelthen ikke. Når en idé presser sig så meget på, så må verden altså bare være verden," siger Louise Borup Sønderkjær, som dog sidenhen har været hele følelsesregistret igennem. Nu ser hun lyst på fremtiden:

"Jeg synes virkelig, at Hammel-borgerne er fantastisk opmærksomme på at støtte lokalt, og jeg håber sådan, at jeg har lavet et koncept, som appellerer til mange."

I Salon Hundesaksen har nervøsiteten været noget mere udbredt end i plantesalonen, fortæller hundefrisøren:

"Da statsministeren lukkede landet igen, tænkte jeg: 'Fuck, hvad fa'en har jeg lavet - var det nu gennemtænkt?' Jeg havde jo haft en forestilling om, at det værste var ovre. Jeg skal også lige lære at hvile i, at antallet af kunder svinger her i begyndelsen, men jeg er fortrøstningsfuld og er sikker på, at det kommer til at køre."

"Jeg får god respons, hver gang jeg har en kunde, og det bekræfter mig i, at jeg er landet på den rette hylde," siger Anne Mette Ellehøj Johnsen, som ejer Salon Hundesaksen i Hinnerup. Arkivfoto: CSJ

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.