"Hvor er det sejt, at jeg får lov at lege med byerne"

Sammen med folk i Lerbjerg og Svejstrup går kunstner og kaospilot Eske Touborg snart i gang med at skabe tre helt forskellige værker i landsbyerne

Artiklens øverste billede
Eske Touborg glæder sig til at komme ud 'og lege med folk i Lerbjerg og Svejstrup', siger han. Pressefoto.

kunst og fællesskab Tre værker, som alle beboerne i Svejstrup og Lerbjerg har været med til at lave, er hvad Eske Touborg efterlader sig, når han er færdig med sine værker. Han blev valgt blandt cirka 30 ansøgere til et projekt, der både handler om kunst og om fællesskab.

Projektet indgår i 'Kunsten ud i landsbyerne', som Favrskov Kommune lancerede for nogle år siden, og som en række landsbyer allerede har nydt godt af i form af værker og projekter.

Afleverer ikke bare

"Det er ikke sådan, at jeg bare afleverer et kunstværk og så går igen. Det handler også om fællesskab," forklarer Eske Touborg.

Han går i øjeblikket på kaospilot-uddannelsen, hvor han uddannes som leder og projektmager. Folk i Svejstrup og Lerbjerg kan således se frem til at komme aktivt med i processen.

"Jeg inddrager folk og laver derved det bedst mulige projekt. Det skal også nok blive et kunstnerisk projekt," understreger han og tilføjer:

"Jeg er med til at præge værket ved at sætte rammerne, og så er folk med til at udfylde dem."

Eske Touborg vil præsentere tre projekter for byerne. Det bliver noget med kameraer og fotos, at male store overflader sammen og om måder at mødes på.

"Hold kæft, hvor er det sejt - at jeg får lov til at lege med folk i de to byer," siger han glad.

Eske Touborg fortæller, at projektperioden starter 15. marts. På grund af corona er lanceringen blevet noget anderledes end beregnet, men han forventer at de første kameraer er i gang i slutningen af marts.

Værk i Vestergade i Aarhus. Pressefoto.

Spredte godt humør

Marie Fjendbo, der er en af tovholderne på projektet for de to landsbyer, fortæller, at ud af de cirka 30 ansøgere blev tre af dem inviteret til samtale. Derefter var der ingen tvivl om, at man ønskede at få Eske Touborg som kunstner og projektleder. Dels viste han stor indlevelse i, hvordan livet i landsbyerne er, og han er samtidig meget dygtig, fortæller hun.

"Og så var han totalt fyldt med energi. Vi var alle sammen i så godt humør, da han tog afsted. Alle vil kunne li' ham," smiler hun.

Med corona in mente håber Marie Fjendbo, at folk i landsbyerne når at kunne mødes og lave noget udenfor. Selve projektet og processen har hun bare gode forventninger til:

"Jeg håber på nogle dejlige dage og gode minder bagefter."

At komme på verdenskortet i sammenhæng med Eske Touborgs navn, er også noget at være stolt af, siger hun. Endelig glæder hun sig over forskønnelse af forsamlingshuset.

"Man vil huske det, når man har været her som gæst eller lejer."

Ifølge Marie Fjendbo vil de første projekter være færdige i maj eller juni, og ferniseringen vil blive i august eller september.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.