Endnu en anmærkning til slagter
Fødevarekontrol Hårby Slagteren i Hårby har den tvivlsomme ære at have fået en anmærkning af fødevaremyndighederne ved tre af de seneste fire besøg. Derfor har virksomheden nu en mellemfornøjet smiley. Det giver, som det hedder, 'Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger'.
Fødevarekontrollen har indskærpet over for virksomheden, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod kontaminering, der kan gøre dem uegnede til konsum. Årsagen er, at man i et kølerum, hvor der opbevares afskær fra gris og oksekød, drypper fra ventilator og ned i kasser med med afskåret kød.
Fødevarekontrollen konstaterede desuden, at der i pølsemageriet findes flækkede fiser og huller ved gulv og vægge samt revnede fliser langs gulvet. I kølerum, hvor der opbevares kødhakkere, er der manglende fliser i området ved blæseenheden, så overfladerne ikke er vaskbare. Der er kraftig rustdannelse på køleenheder i begge kølerum, rustdannelse på døren til kølerummet til røgvarer, samt et utilstrækkelig vedligeholdt loft, da det ikke er tilstrækkeligt fastsat og dermed ikke vaskbart, fremgår det af den udarbejdede rapport.
Endelig var nogle frankfurter og leverposteje ikke mærker korrekt.
cns