Aarhusiansk skolelærer vinder prestigefuld pris

Sara Petrat-Melin fra Mårslet Skole vinder Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2021

Artiklens øverste billede
Sara Petrat-Melin har vundet prisen for sit selvopfundne læringsunivers "Skraldeøen".

"Jeg er megastolt over at modtage prisen. Jeg håber, at det kan være med til at inspirere andre lærere til at arbejde kreativt med digital teknologi," siger Sara Petrat-Melin i en pressemeddelses fra Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Hun er lærer på Mårslet Skole, og hun har vundet Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris 2021 for sit selvopfundne læringsunivers "Skraldeøen". Her får børnene mail fra den fiktive professor Frost, der beder om hjælp til at programmere robotter, der skal redde dyrene på "Skraldeøen".

Med prisen følger et pengebeløb på 250.000 kroner. Af det store beløb fra Novo Nordisk Fonden skal 200.000 kroner gå til Mårslet Skole og dens udvikling af den naturfaglige undervisning. Resten af pengene er en personlig hæderspris til den kreative lærer.

Mere digital leg

Nogle af pengene vil Sara Petrat-Melin gerne bruge til at købe nogle timer fri fra de almindelige skolefag, så hun i stedet kan bruge mere tid på at arbejde med digitale lege.

"Udover det har jeg en drøm at bygge et legelaboratorium til børnene, som enten skal være i et lokale eller som har nogle mobile koasser, man kan trille ind i klasserne. Til dem skal der indkøbes en masse digitale artefakter, som kan bruges i alle fag og i særdeleshed i natur og teknologi," siger Sara Petrat Melin, der dog også drømmer om at lære eleverne at programmere deres programmer og spil til de Chromebooks, de alle bruger i undervisningen.

Thomas Medom, der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune er stolt af den kreative skolelærer og ønsker hende og Mårslet Skole stort tillykke med prisen.

"Det er noget ganske særligt, når en lærer vinder så prestigefyldt en pris. Den er særdeles velfortjent, for det er netop kreative og engagerede lærere som Sara, der har muligheden for at efterlade en vedvarende interesse for teknologi hos eleverne," siger Thomas Medom i pressemeddelselsen og fortsætter:

"I en verden fuld af nye teknologier og udfordringer er Saras undervisning altså både inspirerende og vigtig for os alle sammen."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.