Escape Games som takeaway

Takeaway er blevet det nye sort under corona-krisen. Det gælder også hos Escape Games i Stilling

Artiklens øverste billede
Familien Mikkelsen - fra venstre er det datteren Tanja, Jan og Sysse - bruger deres kreative fantasi på at opfinde gåder til escape rooms - fysiske såvel som mobile. Foto: Grethe Bo Madsen

escape rum Corona har været hård ved familien Mikkelsen, der driver en af Østjyllands største escape rooms på Industrivej i Stilling.

Heldigvis fejler fantasien ikke noget, og derfor er de kreative kræfter, der normalt bruges på at finde på tricks og gåder til husets mange escape rum, i stedet gået til at udvikle transportable udgaver af escape games, som kan hentes med hjem som takeaway.

"Lige som så mange andre virksomheder er vi hårdt ramt af corona-nedlukningen. Da den første nedlukning ramte, benyttede vi tiden til at bygge om, så huset fik tre forskellige indgange, toiletter og venteområder, så forskellige gæste-grupper ikke kom i kontakt med hinanden, når de skulle gå til og fra escape rummet. Samtidig satte vi cirka 3,5 time mellem start for et hold til det næste hold af gæster, så vi synes, vi har skabt et meget sikkert sted at være i forhold til Corona," fortæller Sysse, der driver Escape Games ssammen med manden Jan og datteren Tanja.

"Da så anden nedlukning ramte - lige midt i julefrokosterne - så var vi nødt til at tænke ud af boksen og omstille os. Der fik vi ideen til at lave escape-kasser, som man kan komme og hente - ligesom takeaway," forklarer hun.

Den løsning har familien Mikkelsen haft klar siden jul.

Mobile koncepter hitter

"Vi har udviklet nogle mobile koncepter, blandt andre E-Scape Museet og meget aktuelt Zombie-vaccinen, så man stadig kan have en sjov og spændende escape room oplevelse bare hjemme i stuen. Der er forskellige fysiske ting, hvor man løser de forskellige puzzles og knække koder for at låse de forskellige hængelåse op. Dem, der har prøvet det, er heldigvis meget begejstrede og vi har fået meget ros. Flere siger, at de helt glemmer, at de ikke er i de fysiske escape rum," fortæller Sysse.

E-Scape Museet er Sysse særligt stolt af. Her er der kælet for detaljerne. Det er også det sværeste af spillene.

"Der er virkelig gjort meget ud af det koncept. Vi har selv udviklet det helt fra bunden og der er mange fine detaljer. Der er ikke mange puzzles, men de er svære. Det er et svært, men hyggeligt spil for de øvede eller for familien med store teenagere,"oplyser Sysse.

For hver gåde, der løses, kan en hængelås åbnes, og når alle hængeløse er åbnet, kan boksen åbnes og spillet er slut. Samme princip findes i Zombie-Vaccinen, hvor gåderne dog er lettere og der er flere af dem.

Til hvert spil følger en tablet med, så man kan få et et hint til at komme godt i gang og hente hjælp undervejs, hvis der går helt i hårdknude.

"Indtil videre har vi tre mobile koncepter og vi har flere ideer i støbeskeen. Dog håber vi altså på, at vi snart kan få lov at åbne op igen for de fysiske escape rum, forhåbentlig i maj,"siger Sysse.

Håber på genåbning i maj

"Vi er nok desværre nogen af de sidste, der får lov at genåbne. Med ombygningen, vi lavede sidste år, synes vi, der er gjort meget ud af at gøre Escape Games til et corona-sikkert sted. Vil helt dog helt sikkert fortsætte med de mobile koncepter ud af huset også efter genåbningen," konstaterer Sysse og fortæller, at der allerede er booket Zombie-Vaccine kasser til blå mandag i august.

Og takeaway-ideen er faktisk ikke så tosset endda. Det bekræfter Dorthe Friis fra Kolt, der kommer forbi for at aflevere en boks, hun har haft lejet. Det er zombiekassen, og den vakte jubel, da Dorthes 13-årige datter fejrede fødselsdag.

"Man kan jo ikke lave så meget i den her tid, og vi har før besøgt Escape Games og er ret vilde med det, så så nu prøvede vi så at leje sådan en kasse," fortæller hun.

"Og det var bare så godt. Vi var hele familien samlet om det, også storebror på 20 år. Og det er jo det fine, vi har alle sammen forskellige kompetencer og kan forskellige ting, så der hvor den ene går i stå, kan den anden tage over. Og så var det rart, at der ikke var et tidspres, for normalt skal man jo have løst gåden på en time, men vi brugte over to timer og hyggede os imens."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.