V indkalder til ekstraordinært møde: Vil have uforbeholden undskyldning

En skriftlig beklagelse til S og SF fra Viggo Jonasen er blevet vejet og fundet for let

Artiklens øverste billede

Venstre indkalder i dag klokken 14.30 til gruppeformandsmøde, hvor de vil søge opbakning til bede om en undskyldning fra Viggo Jonasen (EL) ovenpå byrådsmødet for to uger siden.

Byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V), der også er Venstres gruppeformand i Aarhus Kommune, fortæller til Lokalavisen Aarhus, at man fra Venstres side ønsker en uforbeholden undskyldning til hele Aarhus Byråd og ikke mindst til Steen Stavnsbo.

"Jeg har fremsendt alle byrådsmedlemmer en notits om, at jeg stiler hele min beklagelse til S og SF til hele byrådet," siger Viggo Jonasen.

Dramatisk byrådsmøde

Det er en situation ved byrådsmødet for to uger siden, der ligger til grund for mødeindkaldelsen. Nærmere bestemt var det ved et punkt på dagsordenen vedrørende lokalplan 1122 om et større boligbyggeri ved Nørreport.

Viggo Jonasen protesterede over lokalplanen, og han fik i samme ombæring nævnt, at bygherren i Sølystgade-sagen er Steen Stavnsbo, der til det kommende kommunalvalg er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti.

Det fik borgmester Jacob Bundsgaard på banen, som foran Aarhus Byråd i skarpe vendinger fik sagt, at man fra byrådets side ikke vil finde sig i hentydninger om, at byrådsmedlemmer blander private og politiske anliggender.

Beklagelse

Viggo Jonasen fik i mandags ellers sendt et brev afsted til Socialdemokratiets og Socialistisk Folkepartis byrådsgrupper i Aarhus.

Han beklagede, at han, uden konkret bevis, og ud fra sin egen vurdering, tillagde de to byrådsgrupper det motiv, at de ville være venlige over for Steen Stavnsbo i en sag om overskridelse af byggehøjder og fritagelse for friareal- og parkeringskrav.

Det er altså denne skriftlige beklagelse, som Venstre nu har vejet og fundet for let. De vil have en undskylding rettet mod hele Aarhus Byråd.

Viggo Jonasen forklarer, at han allerede har sendt en mail til alle byrådsmedlemmer, hvor han fortæller, at beklagelsen til S of SF var stilet mod hele byrådet.

"De får kun et møde ud af det, fordi jeg har stilet min beklagelse til S og SF til hele byrådet," gentager Viggo Jonasen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.