Præsteklumme: Salmegang

Artiklens øverste billede
Morten Skovsted.

præsteklumme Hvad er salmegang? Ja, det ved jeg faktisk ikke endnu, men foreløbigt er det en idé, og jeg tror nok, at det er en ret god idé. Den opstod i Hjortshøj præstegård sidste vinter, da vi talte om, hvordan man kan styrke sang og fællesskab, også for folk der ikke er vant til at komme i kirken eller til at synge i det hele taget. Det var hustruen, der fandt på det lidt geniale ord 'Salmegang', som jo siger det hele uden nødvendigvis at afgrænse og lukke betydningen af ordet. Salmegang kan være mange ting, men det er i hvert fald noget med at synge og med at gå.

Idéen opstod, inden Corona gjorde sit indtog, men inden det blev rigtigt forår, var der nedlukning, forsamlingsforbud og stor usikkerhed, så idéen blev lagt i skuffen… Men nu skal det være! Corona eller ej, så er det en god og meningsfuld aktivitet at gå sammen, at være sammen, at tale sammen og at synge sammen. Og det er præcis det, Salmegang går ud på. Fællesskab og sang - med nogen man kender eller med nogen, man kommer til at kende.

Salmegang er, at man mødes et sted, for eksempel sognegården, hvor en salmegangsansvarlig har udvalgt en god håndfuld salmer og sange ud fra et bestemt tema. Man kan også lade folk fra sognet vælge en sang, som de så på et sted præsenterer ved at fortælle, hvordan lige præcis den sang har stor betydning for dem. Man indleder med en sang, og så går man en tur med nogle stop undervejs, hvor man synger sammen. Man kan tale sammen undervejs som fri samtale eller om bestemte emner, og man slutter af med en sang og en kop kaffe eller et glas. Det kan være en eftermiddag i en weekend, en lys sommeraften eller en pinsemorgen, mens solen danser. Alt det skal vi prøve os frem til.

Den første Salmegang finder sted i Hjortshøj anden påskedag, hvor det vil handle om forår, påske, vild opstandelse og nye begyndelser.

Aarhus Stiftsråd har nedsat et salmeudvalg, og det udvalg har taget idéen til sig, sådan at der efter sommerferien kommer en række Salmegange rundt i Aarhus Stift. Og så må vi se, hvad det hele udvikler sig til.

Allerede nu er der en spæd hjemmeside på www.salmegang.dk, hvor man kan følge projektet. Så vær klar til at møde op til salmegang eller arrangere en selv. Det kan være forårets salmegang, kærlighedens salmegang, kom-maj-du søde-milde salmegang, livsforløbets salmegang, mandesalmegang, konfirmandsalmegang eller… eller…. Vi ses!

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.