Ebeltoft Windsurf Klub bliver en selvstændig klub

Sejlklubben Ebeltoft Vig startede windsurfing, som nu står på egne ben

Artiklens øverste billede
Der er fart over feltet i Ebeltoft nye forening, Ebeltoft Windsurf Klub. Pressefoto

Sport Nu hvor isen er smeltet, myldrer det igen med windsurfere i Ebeltoft Vig ud for det gamle posthus. Nu med egen bestyrelse og økonomi.

Sejlklubben Ebeltoft Vig besluttede nemlig på generalforsamlingen i oktober sidste år, at windsurferne skulle stå på egne ben.

I løbet af vinteren af de endelige vilkår faldet på plads, og aktiverne er overdraget til den nye klub, Ebeltoft Windsurf Klub, pr. 1. marts. Det fremgår af en pressemeddelelse fra sejlklubben.

Fortsat samarbejde

Der vil dog stadig være et samarbejde mellem de to klubber. Blandt andet kan de to organisationer hjælpe hinanden i forbindelse med stævner, og medlemmerne kan deltage i kurser i 'søsterklubben' uden at skulle være medlem begge steder. Det kan bl.a. lade sig gøre, fordi begge foreninger er medlemmer af Dansk Sejlunion.

"Vi er glade for, at alle har arbejdet for det samme mål. Nemlig at skabe de bedste vilkår for et organiseret miljø for windsurfere, hvor man kan lære at windsurfe og færdes sikkert på vandet, uden at skulle købe grej for en formue. Vi har været fødselshjælpere, og nu er klubben allerede flyttet ud af reden," siger formanden for Sejlklubben Ebeltoft Vig, Michael Kjær Jorsal.

Mange windsurfere vælger på et tidspunkt at blive sejlere, så det er helt sikkert i sejlklubbens interesse, at det er let at komme i gang med at windsurfe. Ebeltoft Windsurf Klub er på den anden side glade for at stå på egne ben nu.

"Nu har vi vores egen bestyrelse og vores eget budget. Vi ser frem til at kunne fokusere 100 pct på at udvikle klubben og sikre fremtidige faciliteter. Det er blandt andet vores ambition at skabe et bredt miljø med plads til både begyndere og elite, og vi har store stævner i tankerne," siger formand Peter Christiansen fra Ebeltoft Windsurf Klub.

Kun to år til succes

Det aktive foreningsliv omkring det gamle posthus er ret nyt. Det er kun to år siden, Sejlklubben Ebeltoft Vig indledte et samarbejde med et par garvede windsurfere om at etablere en afdeling under sejlklubben. Sejlklubben søgte sponsorer og fonde og købte udstyr, og kommunen gav klubben midlertidigt lov til at bruge det gamle posthus som udgangspunkt for foreningsaktiviteten.

Placeringen er ikke tilfældig. Det er nemlig det eneste sted i Ebeltoft, hvor der både er vestenvind, lavt vand, bygningsfaciliteter og et farvand, der ikke er beskyttet mod brætsejlads pga fugleliv.

Succesen har været overvældende. Allerede første år var der indmeldt 30 nye windsurfere i sejlklubben, og sidste sommer kom man hurtigt op på 60 medlemmer i afdelingen. Østjyllands eneste vestvendte kyst har endda tiltrukket windsurfere langvejs fra. Pålandsvind er nemlig guld værd for windsurfere.

"Interessen breder sig som ringe i vandet, men lige nu tager vi ikke imod tilmeldinger før 20. marts, da vi skal have godkendt budgettet på generalforsamlingen først," siger Peter Christiansen.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.