Syddjurs Spildevand A/S skal have ny direktør

Nuværende direktør Søren Lynge Petersen har efter 40 år i branchen valgt at gå på pension med udgangen af juni måned i år

Artiklens øverste billede
Søren Lynge Petersen takker af som direktør hos Syddjurs Spildevand A/S efter en lang karriere lokalt, som begyndte i 1985 hos den daværende Rosenholm Kommune. Foto: Syddjurs Spildevand A/S

SYDDJURS Syddjurs Spildevand A/S, som er stiftet 1. januar 2009 og varetager etablering, drift og vedligeholdelse af de offentlige spildevandssystemer i Syddjurs Kommune, skal have ny direktør.

Den nuværende chef, Søren Lynge Petersen, 63, har efter 40 år i branchen valgt at gå på pension med udgangen af juni måned i år.

Den ingeniøruddannede - på Horsens Teknikum i 1981 - Søren Lynge Pedersen har været selskabets eneste direktør siden det blev dannet, så han når en direktørperiode på 12 år og seks måneder.

Han havde en fortid på cirka tre år i det rådgivende ingeniørfirma Cowi, før han kom til Rosenholm Kommune ved årsskiftet 1985, og han fulgte med over i Syddjurs Kommune ved kommunesammenlægningen i 2007.

Syddjurs Spildevand A/S, der har Syddjurs Kommune som eneaktionær, transporterer og renser spildevandet for cirka 16.800 forbrugere, vedligeholder og driver cirka 800 km. ledning, 90 bassiner, 233 udløb og ti renseanlæng. (Kilde: Årsrapporten 2019).

Selskabet omsatte for godt 73.5 mio. kroner i 2019 og havde et overskud før skat på godt og vel 2.7 mio. kroner.

Ansøgningsfrist 5. april

Bestyrelsen i Syddjurs Spildevand A/S, der har byrådsmedlem Jan Kjær Madsen (B) som formand, har allieret sig med KEINICKE ApS med kontor i Ebeltoft til at håndtere den proces, som skal føre til, at Syddjurs Spildevand får en ny direktør.

Direktør, CEO Jørgen Keinicke, er spilfordeleren. Han er lokalt engageret i Hospice Djurslands bestyrelse, hvor han er formand.

"Forestil dig at din vigtigste opgave er at skabe retning for en organisation på en spændende rejse mod fremtidens forsyningsselskab med fokus på forsyningssikkerhed, miljø- og klimakrav og ikke mindst konkurrencedygtighed.

Syddjurs Spildevand A/S søger ny direktør, hvis fokusområder tilgodeser både virksomhedens kerneopgave, det strategiske udsyn og rejsen på den lange bane."

Sådan lyder forspillet i jobannoncen, hvor man bemærker det efterhånden meget benyttede kliche-ord, 'rejse', som har nået en sproglig status i afdelingen: 'Ingen kender betydningen.'

Pejlemærker for ny mand

Herefter opremses en række krav til og pejlemærker for den kommende chef. For eksempel:

  • Et pejlemærke for den ny mand i stolen er virksomhedens strategiplan 2021-2025 og Vandvision 2050 fra Syddjurs Kommune
  • Det tætte samarbejde med AquaDjurs i Norddjurs med en fælles vision om rensning af spildevand og etablering af et fælles selskab DjursSam ApS. Selskabet har fælles økonomi- og opkrævningsfunktioner for de to ejere, og har på nuværende tidspunkt fælles økonomichef. Selskabets bestyrelser ønsker at forfølge sporet: Samarbejde, der giver mening og at fælles ledelse kommer til at omfatte direktørposten inden for en overskuelig årrække
  • En relevant længerevarende videregående uddannelse med dyb ledelseserfaring, gerne med et teoretisk fundament

Der er ansøgningsfrist 5. april 2021 kl. 10.00.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.