Jørgen Gaarde bliver nummer tre på Socialdemokratiets kandidatliste til regionsrådsvalget

Artiklens øverste billede
Jørgen Gaarde er tilbage i politik, hvor han er nummer tre på listen til Regionsrådsvalget. Pressefoto

politik Tidligere S-borgmester i Skanderborg Jørgen Gaarde stiller op til Region Midts regionsråd til valget 16. november 2021. Jørgen Gaarde bliver nummer tre på Socialdemokratiets liste, valgt af Skanderborgkredsen, som dækker Samsø, Odder og Skanderborg Kommune. Valget foregik på online-repræsentantskabsmødet i Skanderborgkredsen den 24. marts.

"Det er en glæde, at en enig kredsbestyrelse har peget på Jørgen Gaarde, som kredsens kandidat. Skanderborgkredsen får en stærk kandidat, som er velkendt og respekteret såvel i lokalområdet som på regionalt plan. Det er vigtigt, at Samsø, Odder og Skanderborg har deres egen lokale S-repræsentant i regionsrådet. Sundhedsområdet er naturligvis den centrale opgave i regionsrådet, og vi ved, at Jørgen Gaarde vil kæmpe for at godt og lige sundhedsvæsen, moderne sygehuse med patienterne i centrum og for en lokal sundhedsindsats," udtaler kredsformand Niels Møller Madsen, ifølge en pressemeddelelse.

Cirkushest

Jørgen Gaarde er meget fokuseret på, at samarbejdet med Samsø, Odder og Skanderborg kommuner, skal have en særlig bevågenhed. Det gælder også omkring ungdomsuddannelserne, hvor det er vigtigt for ham, at områdets unge, ikke forhindres i at vælge det lokale uddannelsestilbud.

"Jeg valgte for to år siden at stoppe som borgmester. Det var et personligt valg efter mere end ni år i embedet. Jeg har haft glæde af to år uden politik og med tid til andre ting - ikke mindst familien. Men jeg har det nok som cirkushesten, der lugter savsmuld. Og derfor har kredsens opbakning til mig som kandidat været med til at tænde den gnist, som man skal have, når man skal deltage i politik. Regionspolitik er noget andet end kommunalpolitik. Men det ændrer ikke ved, at også regionspolitik og ikke mindst sundhedspolitik, skal give mening for vores mange borgere," siger Jørgen Gaard ifølge selvsamme pressemeddelelse og tilføjer i samme ombæring:

"Det seneste års nødvendige fokus på Corona har i høj grad presset vores sundhedsvæsen. Men samtidig har det vist, at når vi står sammen som befolkning, og når vi bakker op omkring vores mange dygtige medarbejdere, så kan vi udrette store ting. Den samme opbakning og et tilsvarende sammenhold og også vigtig, når en mere almindelig hverdag snart indfinder sig."

Jørgen Gaarde og Socialdemokratiet i Skanderborgkredsen (Samsø, Odder og Skanderborg) har fået plads nummer tre på S-listen til regionsrådsvalget. Ved sidste valg fik Socialdemokratiet indvalgt 15 medlemmer i regionsrådet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau er selvsagt nummer ét på S-listen, som dækker alle kommuner i Region Midt.

mj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen