"Jeg frygtede nålen ville gå igennem"

De socialt udsatte og hjemløse i Aarhus er i gang med at blive vaccineret

Artiklens øverste billede
Den hjemløse Allan Jensen har fået første stik af corona-vaccinen.

hjemløs "Jeg har en god og en dårlig nyhed til dig," lyder det fra den hjemløse Allan Jensen i telefonen.

Lokalavisen Aarhus havde lavet en aftale med ham om, at avisen skulle være med, når han fik sit første stik med corona-vaccinen. Egentlig var planen, at han skulle have sit stik på Værestedet i Jægergårdsgade, men han blev vækket onsdag i uge 11 på forsorgshjemmet Tre Ege, hvor han bor, og fik at vide, at der var klar til, at han kunne blive vaccineret, så det sagde han selvfølgelig ikke nej til.

34-årige Allan Jensen er en af de socialt udsatte i Aarhus, der nu får tilbudt at blive vaccineret mod sygdommen. Tiden er nemlig kommet til, at det er byens udsatte og hjemløse, der mulighed for at blive vaccineret.

"Jeg beklager, men jeg kunne ikke nå at ringe til dig, så du kunne være med. Jeg skal jo stikkes igen, så der kunne du jo være med. Jeg er panisk for nåle, og jeg har så tynde arme, så jeg frygtede, at den ville gå igennem, men nålen var heldigvis ikke så lang, så det skete ikke," joker Allan Jensen.

Der var stor aktivitet, da byens udsatte havde mulighed for at blive vaccineret.

Hans første tanke har været, at det ikke var nødvendigt at få vaccinen, og at det medfører for meget bøvl med coronapas og så videre, men efter at have sat sig ind i det, var han ikke i tvivl.

"Jeg er glad for at have fået den, og det er en god idé, men jeg undrer mig over, at jeg får den allerede nu, for jeg tænker, at der er andre, der havde mere brug for den før mig, men man skal jo starte et sted," lyder det fra Allan Jensen.

Populært med vaccine

På Værestedet begyndte man at vaccinere fredag 19. marts klokken 12 og frem til klokken 15. Her kunne borgerne komme og stille sig i kø. Og det var der mange, der gjorde, fortæller Ove Abildgaard, daglig leder af Værestedet. Faktisk betegner han dagen som en glædens dag.

"Vi fik vaccineret næsten 100. Der var en god stemning og en følelse af taknemmelighed. Vi fejrede det hele dagen med kagemand, hvor der stod 'første stik' på. De læger, der var der, udtrykte stor taknemmelighed for, at der rent faktisk kom nogen for at blive vaccineret, som de var blevet lovet," fortæller Ove Abildgaard.

I et telt foran Værestedet, blev de socialt udsatte og hjemløse vaccineret.

Sammen med de øvrige medarbejdere på Værestedet havde han forberedt sig godt på dagen, så de udsatte og hjemløse var blevet kontaktet via telefonen med påmindelser om, at de skulle huske at dukke op.

"Der var flere, der havde en tåre i øjet af lettelse over at være blevet vaccineret. Det giver en tryghed og stolthed, og vi lever heldigvis i et land, hvor der bliver taget vare på dem, der trænger mest, og det skal vi sgu være stolte af. Det er dejligt at vide, at de ikke skal dø af corona, for den her gruppe mennesker lever jo i gennemsnit mange færre år end andre," siger Ove Abildgaard.

Der er andet stik til de hjemløse og socialt udsatte 9. april, og muligvis har vaccinations-personalet flere vacciner med, så dem der ikke fik i første omgang, har mulighed for at få deres første stik.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.