Debat: Hvordan skal Lystrup se ud om 10 år?

Artiklens øverste billede

Af Mette Skautrup (K), magistrats- og byrådsmedlem Aarhus Byråd, Grønnehaven 38, Lystrup

Lystrup er en skøn by, og den har det hele. Den største af kommunens oplandsbyer, billigende i den smukke grønne krans rundt om Aarhus. Der er mange forskellige områder i byen – den gamle del, den nye, vest/øst osv. Den store geografiske spredning gør at der ikke er én bykerne i Lystrup, men i virkeligheden flere små mødesteder. Men der er også meget som samler Lystrup. Vi mødes ofte med naboerne i det uformelle bycentrum omkring Brugsen, skolen, kirken og fritidsaktiviteterne. Her kan vores juletræ stå hvert år til glæde for alle, som kommer forbi.

Lystrup er rig på natur og man skal ikke gå langt før man står i skønne naturområder, mellem bebyggelserne. Vi har endda en kogræsse forening der sætter køer ud hvert år, inde midt i byen? Vi skal sørge for at de grønne områder bliver brugt optimalt og bidrager positivt til byen. Konservative mener, at vi bør have større ambitioner for det nyetablerede asfaltareal nord for skoven. I stedet for flad asfalt skal vores fællesarealer være imødekommende og vi forestiller os f.eks. en parkourbane, således at kirken ikke bliver gemt bag skov og de unge får et sted at mødes.

Den offentlige transport er god i Lystrup, og Letbanen er et aktiv, da begge ruter stopper til Lystrup. Men det kræver bekvem parkering til både biler og cykler, plus nemt skifte til bus. Udvikling af området omkring stationen skal være med til at løse parkeringsudfordringen, samt etablering af boliger, der understøtter de behov der er i Lystrup, flyttekæden. Måske højhuse ved stationen med parkeringskælder. Mulighederne er mange. Mobilitet til og fra byen skal prioriteres, så man nemt kan pendle til uddannelser eller arbejdspladser.

Til de tohjulede bør en cykelsti mellem Elev/Nye/Lystrup være i fokus. Det er vigtigt, fordi den binder både by og lokalområde sammen. Derudover skaber det tryghed at køre på en etableret sti, frem for i vejkanten. Dertil vil vi gerne skabe rammerne for en grønnere fremtid og tænke det ind i byplanlægningen.

Der er mange spændende udfordringer at tage fat på og vi vil gerne have flere med, når vi skal forme Lystrup, Elsted og Elev i de kommende mange år. Påvirk dit lokale fællesråd, vær med til at få sagerne på dagsordenen og frem i lyset. Den som søger indflydelse, får indflydelse. Det er ikke kun politikere som har holdninger.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.