Ebeltoft Gymnastik holder skruen i vandet

Det seneste år har budt på mange udfordringer for foreningen, der har trukket ekstraordinært på de frivillige kræfter

Artiklens øverste billede
Den traditionelle gymnastik, hvor man er sammen inde i en hal, har måttet vige for nye og alternative løsninger. Foto: Marie Bentzon

Gymnastik Med optimisme, kreativitet, iderigdom og velvilje fra alle de frivillige kræfter i Ebeltoft Gymnastik er det lykkes foreningen at holde skruen i vandet og tilbyde bevægelse på trods af manglende samvær i haller og gymnastiksale, ved stranden og i skoven.

Følger med tiden

"Vores forening skal være levende og følge med tiden på trods af en pandemi. Vi har også en stor udfordring i at få børn, unge, voksne og seniorer tilbage efter sommerferien. Der er nemlig ikke kommet nye medlemmer til i januar 2021. Det har udfordret os på økonomien og givet os ekstra arbejde ved at søge diverse covid19hjælpepuljer og dermed skulle lave ekstra opgørelser, budgetter og regnskaber. De frivillige kræfter har stået sin prøve," udtaler Elsebeth Sørensen, der er instruktør og medlem af bestyrelsen i Ebeltoft Gymnastik i en pressemeddelelse, og hun tilføjer:

"Gang på gang har vi omstillet os til nye krav og situationer, så med de mange frivilliges hjælp – faktisk hele 26 instruktører og ledere - med deres gode indstilling er det lykkedes at gennemføre træning under meget svære betingelser."

Nye tiltag og samarbejder

I løbet af sæsonen har foreningen samtidig forsøgt sig med nye tiltag og samarbejder.

Foreningen er blandt andet med i det landsdækkende tiltag 'Bevæg dig for livet'. Endvidere er Ebeltoft Gymnastik begyndt at undervise på Twitch - online streaming 5 -9 gange om ugen, hvor man sammen hver for sig hopper, strækker, svinger og laver yogasolhilsener i køkkener og stuer. Desuden deles små videoer med forslag til øvelser i skoven eller ved en bænk i byen.

Endelig blev den ny aktivitet 'Bevægelse i det fri', støttet af Syddjurs Kommune, sat i værk. Her opfordres man til - sammen hver for sig - til at bevæge sig ude på et givent tidspunkt. Alt efter tid og evne. Aktiviteten løber frem til maj måned.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen