Manglende cykelsti til Ajstrup Strand vækker stadig undren

Lokal forening forsøger atter at gøre opmærksom på manglende cykelsti til Ajstrup Strand. Denne gang via flyers og postkort

Artiklens øverste billede
Freja Laustsen (t.v.) og Mie Leth Wejdling kæmper stadig for at få en cykelsti helt ned til Ajstrup Strand. Nu har de udarbejdet en flyer, der kommer til at hænge 80 steder i Beder, Malling og Ajstrup.

I august i 2020 kom foreningen Krydsfelt-Norsminde op i et endnu højere gear, da Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek (V) kom med en udmelding om, at alle oplandsbyer i nær fremtid skulle kobles på hovedcykel-infrastrukturen med cykelstier, så de ikke længere skulle kæmpe sag for sag.

Men foreløbig har der ikke været flertal for den løsning, og Ajstrup-borgerne føler sig endnu en gang glemt i kampen for at få etableret en cykelsti helt ned til Ajstrup Strand. Det drejer sig om en strækning på 2,3 kilometer.

To af dem er Mie Leth Wejdling, som er formand for Krydsfelt-Norsminde, og Freja Laustsen.

De er nu endnu en gang - i samarbejde med områdets fællesråd - gået ind i kampen for at få cykelstien færdiggjort.

”Nu er der altså gået 21 år siden, vi fik at vide, at det sidste stykke cykelsti ned til stranden skulle laves, og tiden går og går. Det har været en lang og sej kamp, og det føles altså stadig som om, at vi som borgere i kommunens yderområde er blevet glemt. For nylig har vi igen spurgt kommunen, hvilken skæbne cykelsti-projektet har lidt, men vi har endnu ikke hørt noget,” fortæller Freja Laustsen, som er født og opvokset i området og stadig bor der.

I den seneste tid har hun kunne mærke, at der er kommet endnu tungere trafik på vejen - ikke mindst fordi en del af sommerhusene bliver istandsat, og derfor er der flere lastbiler med byggematerialer på vejene.

”Vi synes jo, det er oplagt at få lavet cykelstien færdig, så man ikke behøver at starte bilen for at komme til stranden. Og at man har mulighed for at cykle uden at risikere liv og lemmer,” forklarer hun.

80 steder

Mie Leth Wejdling og Freja Laustsen har fået udarbejdet en flyer, der skal op at hænge 80 forskellige steder i Beder, Malling og Ajstrup. På flyeren er der afrivningssedler, som interesserede kan tage og stemme for projektet på www.aarhuslokal.dk.

Derudover er det også planen, at der skal uddeles postkort.

På den måde håber duoen at lægge et massivt pres på lokalpolitikerne i Aarhus Byråd.

”Vores mål er at få 1.000-1.500 tilkendegivelser. Hvis vi får det, kan det da ikke passe, at politikerne ikke vil lytte til os, for nu skal vi altså have gjort den cykelsti færdig,” fastslår Freja Laustsen.

Og de er godt på vej. På kort tid er der 600 borgere, som har været inde for at stemme ja til færdiggørelsen af cykelstiprojektet på portalen www.aarhuslokal.dk

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen