Efterskoleelever udgiver bog om corona-tanker

Elever på Aarhus Efterskole har samlet inputs fra unge i hele landet om tanker under corona

Artiklens øverste billede
Esther Marie Røndal Nielsen og Sophus Ballisager er to af de efterskoleelever på Aarhus Efterskole, der er med til at udgive en bog om unges tanker og følelser under corona.

bog De fleste har nok oplevet corona-træthed og masser af frustrationer, siden nedlukningen rullede ind over landet sidste år i marts.

Efterskoleelever har oplevet at være sendt hjem, men for nyligt fik de lov til at komme retur til fællesskabet, og på Aarhus Efterskole i Højbjerg har det givet anledning til et corona-projekt i den anderledes 10. klasse.

Det er en klasse, hvor eleverne arbejder med forskellige projekter, og karakterræset er lagt på hylden, for dem får de slet ikke.

For eleverne har projektet 'på baggrund af i går' givet anledning til, at de er i gang med at lave en bog, som har fokus på de unges følelser under corona.

"Det er en bog, der sætter fokus på de unges tanker, følelser og kreative projekter under corona. Vi håber, at den kan være med til at bearbejde tanker og vise andre unge, at de ikke er alene med deres følelser, uanset om de har været glade for at være hjemme fra skole eller har synes, det har været irriterende," siger 16-årige Esther Marie Røndal Nielsen, der er en af eleverne bag bogprojektet.

Unge fra hele landet

Efterskole-eleverne har rakt ud til andre unge fra 8. klasse til 25 år i hele landet for at høre deres tanker fra corona-tiden. De har fået omkring 70 henvendelser, og de bliver nu samlet i en bog, der kommer på gaden i løbet af april.

Esther Marie Røndal Nielsen og Sophus Ballisager går på Aarhus Efterskole i Højbjerg og er i gang med at lave en bog om corona.

"Vi vil gerne vise, at unge ikke har været alene under corona. Det kan være en trøst at høre, hvordan andre har haft det. Det handler måske ikke så meget om selve corona, men om hvad sygdommen har forårsaget," siger Esther Marie Røndal Nielsen.

"Vi håber, at bogen kan være med til, at unge reflekterer over, hvordan corona har påvirket os," siger 16-årige Sophus Ballisager, der også er en af eleverne bag bogen.

Udgiver selv

Eleverne udgiver selv bogen i samarbejde med efterskolen. De har givet bogen titlen 'Kvalt i corona? Unges tanker fra nedlukningen'.

"Vi håber, at der bliver taget godt imod den, og lige nu arbejder vi på at få den ud i boghandlen i Aarhus. Vores drøm er, at den kommer ud i andre boghandler i landet også, så vi kan komme bredt ud," siger Sophus Ballisager.

Begge efterskoleelever har selv oplevet, hvordan nedlukningen har påvirket dem.

"Jeg var helt slået ud i begyndelsen. Det var ubegribeligt og langt væk fra den virkelighed, man troede, man levede i. Men vi har jo lært at leve i det, og vi har indset, at det er normalt at føle sig ensom. Det kan virke banalt at føle sig alene og føle, man er den eneste, der har det sådan, men vi har set, at der er en masse, der har haft det på samme måde og formidler det på en fin og humoristisk måde i bogen," siger Esther Marie Røndal Nielsen, og Sophus Ballisager supplerer:

"Vi har levet vores sociale liv gennem det digitale, og det har påvirket mig rigtig meget. Jeg har været alene derhjemme med mine tanker, og det har givet mig tid til at reflektere over, hvordan nedlukningen har påvirket mig."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.