Tysk møbelforretning med dansk islæt åbner første showroom i Ebeltoft

Kærligheden til Ebeltoft og Mols hovedårsag til at Jens Dybdahl åbner den niende filial af møbelforretningen Fasmas på gågaden

Artiklens øverste billede

Ebeltoft Han er tysk statsborger, oprindelig fra Brabrand og gift med barndomskæresten fra samme forstad.

Jens Dybdahl bor i en mindre landsby ved Rendsborg, nord for Ejderen, hvor sønnen går i dansksproget skole.

Og så er han ejer af møbelkæden Fasmas med otte showrooms fordelt over hele Tyskland. 1. april åbner hans firma det niende showroom - i Ebeltoft.

Lene Sommer Elle er nyansat Store Manager i møbelbutikken Fasmas Scandinavian Lifestyle på Adelgade i Ebeltoft.Hun har tidligere været ansat i HTH og drevet Vinspecialisten i Randers med sin mand, Thomas Elle. Parret ejer også den tidligere Elles Boghandel, hvor Fasmas nu kommer til at ligge. Foto: Kian Johansen

Ferielandet skal testes

De tyske showrooms ligger så forskellige steder som Hamborg, Düsseldorf, München, Kurfürstendamm i Berlin og på øen Sild.

Og netop den tyske ferieø er en af flere årsager til, at kvalitetsmøbler i skandinavisk stil og til forskellige målgrupper snart kan ses og købes i Elles gård på Adelgade i Ebeltoft, hvor Mols Bolsjer senest har boet til leje i den tidligere boghandel i over hundrede år.

Øen hedder Sylt på tysk og Sild på dansk.

"Øen minder meget om Ebeltoft med over 20.000 indbyggere om vinteren og flere millioner gæster om sommeren. Vi går helst andre veje end andre møbelkæder og vi tror på, at folk foretrækker at handle møbler, når de hygger sig og har fri til det. Jeg tror at måden detailhandlen skal sælge på, er i gang med forandre sig. I det nye showroom vil vi hygge om gæsterne og ofte lave arrangementer, der ikke direkte har en forbindelse til vores møbler. Vores kundekontakt skal foregå på en anden måde. Det vil vi prøve af i Ebeltoft. Desuden ved jeg, at der er masser af folk fra Aarhus der bor i sommerhuse på Mols. Så kan vi lige så godt ligge her, i stedet for på en dyr adresse i midtbyen."

Søgte job i Tyskland

Og så er der en masse menneskelige aspekter der førte til, at det blev Ebeltoft.

"Jeg har kommet på Mols siden jeg var barn. Det var her vi kørte ud, fik en is og hyggede os i sommerferierne. Vi har sommerhus på Mols, hvor vi bor når vi er i Danmark og så kender jeg ejeren af Elles Gård, Thomas Elle, rigtig godt," siger Jens Dybdahl, der flyttede til Tyskland i 1992, da han ikke kunne finde job i hjemlandet.

Efter en del år hos en dansk møbelkæde åbnede han i 2003 Fasmas Scandinavian Lifestyle, der udover showrooms har en stærk digital profil og forhandler skandinavisk designede møbler. Møbelkæden har også en dansk hjemmeside.

Store Manager, eller som vi ville sige, daglig leder, bliver Lene Sommer Elle.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.