Udvalgsformand: "Der er ikke elever nok til nyt tilbud om 10. klasse i vest"

Men Mads Nikolajsen (SF) ønsker hurtigere transport til Grenaa fra "fjordlandet"

Artiklens øverste billede
Hurtigere transport til Grenaa fra Udbyhøj - har fin færgeforbindelse over fjorden mod vest - men skolebuskørslen til Grenaa skal jo over landjorden. Foto: Randers Fjord Færgefart

NORDDJURS Der er ikke elever nok til at det vil blive aktuelt at oprette et nyt 10. klasses tilbud i den vestlige ende af Norddjurs Kommune. Det mener Mads Nikolajsen (SF), formand for Børne. og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune.

Udvalgsformanden svarer på en henvendelse fra Lokalavisen Folkebladet, efter hans byrådskollega Jens Meilvang fra Liberal Alliance er gået ud med et ønske om gerne allerede efter sommerferien håber kommunen kan kunne byde ind med et tilbud om 10. klasse i den vestlige ende af Norddjurs - i Allingåbro eller Auning.

Ikke elever nok

Mads Nikolajsen henviser til, at Børne- og Ungdomsudvalget i januar fik fremlagt et materiale der viste, at der der ikke elevgrundlag for at oprette et tilbud om 10. klasse i vest.

"15 elever havde valgt 10 klasse i Grenaa og det er ikke nok til et godt lokalt ungdomsmiljø. Det var der jo heller ikke da vi samlede 10, klasse i Viden Djurs-regi i Grenaa for to år siden".

Mads Nikolajsen mener, at 10. klasse-tilbuddet i Grenaa har vist kvalitet og bredde både fagligt, socialt og med valgmuligheder for brobygning til ungdomsuddannelse.

Uddannelses-Mekka

"Når nu der er en hurtig skolebus mellem Auning og Grenaa, så er det et fint tilbud. Grenaa er også et Mekka af ungdomsuddannelser og det er jo også næste trin for de unge. Viden Djurs udbyder rigtigt mange erhvervsuddannelser, de samarbejder også med Auning-virksomheder og så rummer byen flere gymnasieretninger end Randers".

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget understreger, at det gælder de IT- og spilbaserede HHX og HTX-retninger og Grenaa Gymnasiums engelsksprogede IB-studentereksamen anerkendt i hele verden.

Hurtig transport-analyse

Mads Nikolajsen erkender, at fra det gamle Rougsø-område er et transportproblem, når det gælder 10. klasse og ungdomsuddannelser.

!"Der er langt fra Ørsted og Udbyhøj til Grenaa. og Randers. Lige nu arbejder vi på højtryk for at finde en bedre skolebus-løsning for de unge her".

"Børne- og Ungdomsudvalget har netop bestilt en analyse og jeg tror, at at en tilkobling hurtigbussen Auning-Grenaa fra "fjordlandet" kan afhjælpe. Men det må en hurtig analyse afklare".

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.