Nu modtager organisation million-donation

Organisationen Home-Start Aarhus, der hjælper voldsramte mødre og deres børn, har modtaget en stor donation fra TrygFonden

Artiklens øverste billede
Organisationen Home-Start Aarhus, der hjælper voldsramte mødre og deres børn, har oplevet en stigning i antallet af henvendelser det seneste år.

Corona-pandemiens nedlukning af Danmark har haft mange konsekvenser, og en af dem er en stigning i antallet af voldsramte kvinder, der har henvendt sig til Home-Start. Den aarhusianske del af organisationen, der hjælper voldsramte kvinder og deres børn, oplyser således, at antallet af henvendelser er steget gennem det seneste år. Derfor glæder lokalkoordinator Iben Hultmann sig gevaldigt over, at TrygFonden netop har valgt at donere 1.136.256 kroner, som skal sørge for, at den særlige indsats hos Home-Start Aarhus med at hjælpe voldsramte mødre og deres børn styrkes over de næste tre år.

Det oplyser TrygFonden i en pressemeddelelse.

"Vi får flere henvendelser fra voldsramte mødre, end vi plejer, og hver og én har akut brug for hjælp. Derfor er vi glade for den økonomiske støtte fra TrygFonden, som betyder, at vi kan øge antallet af frivillige familievenner og yde endnu mere hjælp i særlige situationer, som for eksempel at gå med til møder i familieretshuset eller blot at være til stede og snakke for at give tryghed," fortæller Ibent Hultmann, der er lokalkoordiantor hos Homme-Start Aarhus.

Home-Start er med de frivillige familievenner et supplement, når hjælpen fra det offentlige ikke rækker. Det kan være hjælp til at tilberede aftensmaden, at hjælpe børnene med lektierne eller at få styr på regningerne. Men det handler i høj grad også om at yde medmenneskelig omsorg og vise mødrene, at der er en vej ud af den vanskelige situation.

"Vi hjælper mødrene med at genfinde ro og overskud til at klare hverdagen. Det er individuelt, hvilken hjælp mødrene har brug for, og hvordan de kommer igennem den livskrise, de befinder sig i. Mens den kommunale hjælp med efterværn er tidsbegrænset, slipper vi ikke familierne, før de kan stå på egne ben igen," fortæller Iben Hultmann i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi ser mødre fra alle samfundslag, og selvom de er ramt hårdt, så er de fleste utrolig viljestærke og ønsker at vende tilbage til en hverdag med job, skole og fritidsaktiviteter. Vi kører afsted, når en mor har brug for hjælp, og det kan være på alle tider af døgnet. Det er vigtigt, at vi er der, når der er brug for os."

Home-Start Familiekontakt Aarhus samarbejder med kommunens socialforvaltning, sundhedsplejen og krisecentrene om at hjælpe mødrene og deres børn.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, der har doneret midlerne som en del af arbejdet med at øge trivslen.

"I TrygFonden arbejder vi for at alle skal føle sig trygge og trives. Derfor er vi glade for at støtte Home-Start Aarhus i at hjælpe voldsramte mødre og deres børn til at finde tryghed og få en ny start efter en turbulent tid i deres liv. Det er et rigtig godt initiativ, der hjælper, hvor der i dag ikke findes tilbud i det offentlige. Det vil ikke være muligt uden Home-Start Aarhus og alle de frivillige, som yder en stor og vigtig indsats for at hjælpe kvinderne og deres børn," siger Marianne Kristensen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, i pressemeddelelsen.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.