Teltmager trækker tråden i Grobund

Nick Sangill Mikkelsen har valgt at arbejde i fællesskabet - lige nu har han succes med sine telte og pavilloner

Artiklens øverste billede
Nick Sangill Mikkelsen i sit midlertidige værksted i en produktionshal på fællesskabet Grobund ved Ebeltoft. Håbet er at han kan bygge sit eget værksted lige udenfor her i foråret. Foto: Kian Johansen

Livsstil Nick Sangill Mikkelsen er teltmager, eventmager, videomager og så meget andet.

Han har friheden til at tage på skitur i tre måneder om året, hvis det er det han vil. Men samtidig har han et fællesskabet med andre.

Jeg ved ikke om jeg også bosætter mig her, hvis der kommer et bofællesskab. Jeg nyder fællesskabet i værkstederne, men har det bedst med at være alene efter arbejde.

Nick Sangill Mikkelsen

Det er blandt andet derfor han har indrettet sit midlertidige værksted i en produktionshal i fællesskabet Grobund på Kaarsbergsvej ved Ebeltoft.

"Her kan jeg styre mit liv. Mit værksted er skalerbart. Jeg kan drosle ned, hvis jeg syntes jeg får for meget at lave og skrue op, hvis der skal arbejdes igennem."

Hans firma hedder Snowflake Production og der er skiftet ud flere gange i beskrivelsen af, hvad firmaet tjener penge på.

Nick Sangill Mikkelsen har oplevet meget i sit liv. Han foretrækker selv at vælge hvor meget han arbejder, for hans hobby, der er ekstremsport, trækker. Foto: Kian Johansen

Han har dyrket ekstremsport i mange år, producerede den første video om danske snowboardere nogensinde, har levet som leverandør af kulturevents til festivaler, bygget kæmpehøjttalere og gik sidste år i lære som teltmager hos Jan Ove Larsen, der driver 'Voer Telte'.

Populære pavilloner

Overraskende for ham selv, og på grund af børnenes store mængde udetid her i Corona-nedlukningen, har han fået gang i ordrer til især daginstitutioner i dele af Aarhus.

De efterspørger telte, tipier og pavilloner der kan holde til vejr og vind. Og han har indtil videre selv tegnet, målt og lavet individuelle løsninger til dem alle sammen.

"Så har jeg hyret andre grobønder ind til at lave dele af ordren. Smeden har leveret beslag, snedkeren dele af træet og møbelpolstreren dele til mistbænke. Alt efter aftale og til en fast timeløn. Det er ikke vennetjenester, men en klar aftale om leveringstidspunkt og hvad de skal have for det," siger Nick Sangill Mikkelsen, der har haft så travlt, at en planlagt hjemmeside endnu ikke er blevet færdig.

Som teltmager arbejder man en del i trekanter, forklarer Nick Sangill Mikkelsen der er ved at gøre en teltdug klar til en pavillon. Foto: Kian Johansen

En livsstil at leve af lidt

Nick Sangill Mikkelsen er lidt af en multikunstner og det er på grund af den livsstil, at han godt kan lide at have sit værksted på Grobund.

"Jeg ved ikke om jeg også bosætter mig her, hvis der kommer et bofællesskab. Jeg nyder fællesskabet i værkstederne, men har det bedst med at være alene efter arbejde," lyder det fra Nick Sangill Mikkelsen der bor til leje i det yderste hus på Rugaard Gods.

"Der er koldt som en dybfryser om vinteren, men skønt om sommeren og naturen er fantastisk," lyder det fra manden, der gerne vil nøjes med lidt, for at få oplevelserne med.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.