Tre bøger med humor

Artiklens øverste billede
Mie Henriksen anbefaler i denne uge. Pressefoto

inspiration Trænger vi ikke til noget opmuntrende? Det synes jeg, så jeg gav mig til at lede efter sjove bøger på eReolen. Disse tre bøger indeholder alle humor, men henter samtidig elementer fra andre genrer

Historisk roman

Forfatteren til denne første bog er på disse kanter mest kendt for beretninger fra brunkulslejrene, men han har også været en tur omkring Nordsjælland. Romanen er dokumentarisk, altså baseret på virkelige hændelser fra besættelsestiden, hvor en fiskeskipper snart finder ud af, at lastrummet i hans fiskekutter med stort udbytte kan fragte varer for både venner og fjender. Han sejler med smuglergods for sortbørshajer og stjålet guld for naziofficerer, der kan se enden på tusindårsriget.

Guldsmugleren fra Gilleleje. Af Knud Simonsen (findes som ”blå” e-bog samt lydbog på eReolen)

Hyggekrimi

Denne titel blev nævnt som et eksempel på en ”ublodig” krimi i vores live-video på Instagram om denne genre, og her kan man stadig finde listen med forslag til lignende titler. I denne bog følger vi efterlønneren Anne-Maj, der træder i karakter som Nykøbing Sjællands svar på Miss Marple, da flere ældre fra hendes frivillige arbejde i en genbrugsbutik findes døde. Når Anne-Maj ikke er frivillig eller efterforsker mord, elsker hun at lave mad og passe sin hund, og hun hader slankekure. Den garvede krimiforfatter har således mere fokus på skildringen af pensionistlivet end opklaringen af krimigåden, og en lun humor er kendetegnende for bogen.

Mysteriet i Genbrugsen. Af Anna Grue (findes som e-bog og lydbog på eReolen, begge dele er ”blå titler” og kan derfor tilgås uden ventetid og uden at de tæller med i din udlånskvote)

Crazy børnebog

Denne herlige bog vil jeg anbefale til børn fra ca. 10 år, der har været vilde med f.eks. ”Kaptajn Underhyler” og gerne vil have mere skør og sort humor. Rex’ ønsker sig brændende en hund, men til sin fødselsdag får han en kylling af sine forældre – så kan han øve sig på ansvaret ved at have et kæledyr. Da han halvanden time senere er uopmærksom, bliver kyllingen kørt ned af en damptromle. Rex opsøges nu af dens genfærd og alle mulige andre døde dyr, som har mistet livet på dramatisk vis. Han må i bedste detektivstil forsøge at opklare hvorfor de døde - før mysteriet er løst, får han ikke ro for sin brogede flok af stendøde dyr. Det er en hylende sjov, spøjs og virkelig langt ude historie.

Rex Dexter og de stendøde kæledyr. Af Aaron Reynolds. (findes som ”blå” e-bog på eReolenGo)

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.