"Vi føler, at der er et stort behov"

En gammel drøm er i gang med at blive realiseret. Donna Hessellund Vangsgaard får sin egen dyreklinik i Hammel

Artiklens øverste billede
Donna Hessellund Vangsgaard fra Thorsø har sin mand med i kulissen i Vangsgaards Dyreklinik. Foto: CSJ

Dyr Lokalerne står endnu råt på Englandsvej 1, men indenfor en måneds tid skulle alt gerne være klappet og klar, sådan at Hammels nye dyreklinik for hund, kat og gnavere kan slå dørene op 3. maj med butik og plads til to dyrlæger.

Navnet er Vangsgaards Dyreklinik - opkaldt efter ejerne Donna og Ole Hessellund Vangsgaard. Hun er uddannet veterinærsygeplejerske og har i flere år haft en drøm om at have sin egen dyreklinik.

"Jeg har egentlig allerede verdens bedste job, men når en chance som den her byder sig, så er man nødt til at springe ud i det," siger den kommende klinikejer, som nu arbejder fuldtid for et grossistfirma, der sælger til dyrlæger.

Det selvstændige liv har hun allerede lidt erfaring med, da hun har været med til at starte Vangslund Vinduespolering sammen med sin mand, som i øvrigt også er en stor del af den nye dyreklinik, men i kulissen.

"Jeg har altså i forvejen masser af indsigt i det med bogholderi og papirarbejde og er vant til at arbejde meget," siger Donna Hessellund Vangsgaard fra Thorsø.

En god arbejdsplads

Et stort mål med Vangsgaards Dyreklinik er at skabe en god atmosfære og en god arbejdsplads. Det ligger Donna Hessellund Vangsgaard meget på sinde.

"Arbejdsmiljøet lider lidt i den her branche - der er meget travlhed og stress. Vi vil gerne prøve at gøre det anderledes. Det er ret vigtigt for os at lave en fantastisk arbejdsplads - det tror vi nemlig også på, at kunderne kan mærke og bliver gladere af. Det hele hænger jo sammen," siger veterinærsygeplejersken, som desuden vil sætte god tid af til alle patienterne.

Det er lidt atypisk, at det er en veterinærsygeplejerske, som ejer en dyreklinik, men Donna Hessellund Vangsgaard ser det som en fordel - for så er det hende, som står med alt det administrative og papirarbejdet.

"Og så kan dyrlægerne koncentrere sig om at være dyrlæger - det må da være en drøm."

Den ene af klinikkens to dyrlæger er i øvrigt ansat, mens jagten er gået ind på nummer to.

Sætter eget præg

Beslutningen om at satse på drømmen blev taget i slutningen af januar. Nogle omstændigheder banede vejen til at træffe beslutningen, nemlig det, at Foldby Autoteknik overtog lokalerne på Englandsvej 1. Ejeren her, Morten Anthonsen, kender Donna og ægtemanden, så det var ikke svært at overtale ham til at afstå de 100 kvadratmeter, som klinikken er på.

"Vi faldt for den centrale beliggenhed og det store vinduesparti. Og så det at vi har mulighed for fuldstændig at sætte vores eget præg på stedet," siger hun.

Og det er netop det, som håndværkerne er i gang med. Der bliver skabt to rum til konsultationer, et rum til operationer og et butikslokale.

Tonser derudaf trods krise

Forsøger man at fiske efter nogle store følelser omkring realiseringen af en gammel drøm, så kommer man ikke langt. Donna Hessellund Vangsgaard er nemlig meget afslappet med det hele.

"Selvfølgelig er vi mega-spændte, men vi tager alting stille og roligt. Vi føler os ikke specielt modige, som flere ellers siger til os," siger klinikejeren.

Hvordan er mavefornemmelsen nu, hvor du står midt i det?

"Jamen den er fuldstændig rigtig. Vi føler, at der er et stort behov for flere dyrlæger, og vi kan jo se, at kæledyrsbranchen bare tonser derudaf uanset kriser. Så vi sover fint om natten."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.