Hammel Neurocenter: Gamle patientdata kommer nye patienter til gode

Neurocentret i Hammel bruger nye digitale værktøjer

Artiklens øverste billede
Tanken om at kunne bruge data fra patienter til mere, end man indtil nu har gjort, har modnet over tid på Hammel Neurocenter. For nogle år siden tog arbejdet fart, da statistiker og ph.d. Asger Roer Pedersen fra Hammel Neurocenter kom på idéen med at genbruge den data, de ansatte registrerer om patienterne.

Viden Gennem en stor, tværfaglig arbejdsindsats har ansatte på Regionshospitalet Hammel Neurocenter udviklet en række nye, digitale værktøjer, der bygger på big data fra patienter. Det kommer både patienter, pårørende og personale til gavn.

Arbejdet tog fart for et par år siden, da statistiker og ph.d. Asger Roer Pedersen fra Hammel Neurocenter kom på idéen med at genbruge den data, de ansatte registrerer om patienterne.

Blandt andet bliver den nye viden brugt af de ansatte til at finde svar på forskellige spørgsmål. For eksempel kan de give patienterne prognoser for specifikke aspekter af deres rehabiliteringsforløb på Hammel Neurocenter. Men de kan også bruges som beslutningsstøtte i forbindelse med, at der skal træffes ledelsesmæssige beslutninger.

"Vi oplever, at det er en lettelse for de ansatte, at de med vores nye digitale værktøjer kan finde information, der kan hjælpe patienter og pårørende. Det er en hjælp for patienterne at få at vide, hvad udsigterne er, selvom de ikke får nogen garanti. På den måde giver arbejdet med at registrere data om patienterne pludselig rigtig meget værdi for de ansatte," siger Lene Bastrup Jørgensen, der er leder i det nye Vestdansk Videnscenter for Neurorehabilitering (ViC) på Hospitalsenhed Midt.

csj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen