Radikale Venstre vil have super-landevej på rute 26

En vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 km/t, og hvor der skiftevis er en eller to kørebaner, ønsker lokal politiker på rute 26

Artiklens øverste billede
Torben Christensen, spidskandidat for Radikale Venstre i Favrskov Kommune. Pressefoto

debat Torben Christensen, spidskandidat for Radikale Venstre i Favrskov Kommune, vil have en super-landevej på rute 26 til Aarhus, og han får nu støtte fra sine partifæller på Christiansborg. Andreas Steenberg, politisk ordfører for Radikale Venstre på Christiansborg, vil tage forslaget med til de kommende infrastrukturforhandlinger, der forventes at starte senere på foråret.

Radikale Venstre ønsker super-landevej på hele rute 26 fra Viborg til Aarhus. I dag er det kun noget af ruten, som er udbygget til at være super-landevej, og ikke den del, der løber igennem Favrskov Kommune. Kravet kommer forud for de kommende forhandlinger om infrastrukturog støttes af Radikale Venstres folketingsgruppe.

"Der er rigtig mange, der hver eneste dag pendler fra Favrskov Kommune til Aarhus, og som spilder timer på befærdede veje i myldretiden. Det er derfor oplagt, at vi forbinder vores kommuner bedre, og en super-landevej ligger lige til højrebenet. Hvis projektet skal realiseres, får vi også brug for Christiansborg, og det glæder mig derfor, at den radikale folketingsgruppe tager vores ønske med til forhandlingsbordet," siger Torben Christensen i en pressemeddelelse.

Tilladt at køre 100 km/t

En super-landevej er også kendt som en 2+1 vej. Det er en vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 km/t. En super-landevejhar skiftevis en eller to kørebaner i en given retning. Denne vejtype har som regel tre gennemgående kørebaner på hele strækningen, og er langt billigere end motorveje.

"Vi har allerede super-landevej på en del af strækningen fra Viborg til Aarhus, og det er oplagt at forlænge den, så den også kommer borgere og virksomheder i Favrskov Kommune til gode. Jeg og den radikale folketingsgruppe stiller os derfor bag Torbens krav om en super-landevej, og vi kommer til at tage det med til de kommende infrastrukturforhandlinger på Christiansborg, hvor vi vil arbejde hårdt for, at det bliver realiseret," siger Andreas Steenberg.

Det er regeringen, som indkalder til forhandlinger om fremtidens infrastruktur i hele landet.

csj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen