Går fra dør til dør i coronaramte boligområder

Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt såkaldte testambassadører på gaden forskellige steder i Aarhus

Artiklens øverste billede
Tirsdag har testambassadørerne iklædt blå veste været på opsøgende arbejde i Rosenhøj og Søndervangen i Viby. Foto: Presse-Fotos.dk

Coronasmitten i Aarhus er fortsat generelt på et lavt niveau.

Men i visse boligområder har man registreret større smitteudbrud, og det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at rykke ud.

Tirsdag har styrelsen haft flere folk ude i boligområderne Rosenhøj og Søndervangen i Viby for at gå fra dør til dør og opfordre beboerne til at lade sig teste.

"Det er en af de særlige indsatser, vi iværksætter i områder, hvor vi kan se stigende smittetal og høj incidens," oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til Lokalavisen Aarhus.

Myndigheden har data fra Statens Serum Institut om alle smittede i Danmark, og kan derfor let lokalisere, hvilke områder det er formålstjenstligt at rykke ud til.

Styrelsen kan dog ikke udlevere data for de forskellige boligområder i Aarhus til Lokalavisen Aarhus, men af kommunens daglige opgørelse fremgår det, at der er et voldsomt smittetryk i Ravnsbjerg Sogn, som omfatter Rosenhøj og Søndervangen.

Her er der en incidens på 335, og 30 ud af 8.995 beboere i sognet er konstateret smittet den seneste uge.

Mandag havde Styrelsen for Patientsikkerhed ansatte iklædt blå veste ude i Langkær i Tilst, søndag var man i felten i Bispehaven.

"Her har vi haft vores testambassadører på gaden, som ringer på hos folk og opfordrer dem til at blive testet. Testambassadørerne opfordrer borgerne til at lade sig teste, og uddeler informationsmateriale om, hvad man skal gøre, hvis man testes positiv. Der er samtidig mobile testenheder i områderne, hvor vores testambassadører er ude og opfordre folk til at blive testet – så muligheden for test er let tilgængelig," fortæller Styrelsen for Patientsikkerhed.

Idet de ramte boligområder har en høj population af beboere med anden etnisk herkomst end dansk, har man sørget for at udlevere materiale på flere sprog.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen