Spot Festival flytter til sensommeren

Nye spilledage for den aarhusianske musikfestival er den 16. og 17. september

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: MBN-foto.dk

"De nyeste musikalske skud på vækstlagenes og talenternes stamme har mistet urimelig megen fremdrift og momentum i synlighed og formidling det seneste år. Tabet af mulighederne for at spille for sit publikum er både demoraliserende og skadeligt for udviklingen af en karriere. Derfor vil Spot gøre alt for, at festivalen i år ikke bliver aflyst. Af samme grund flyttes Spot nu til efter sommeren, nærmere bestemt torsdag den 16. og fredag den 17. september, hvor der er et begrundet håb om, at de politiske minimumskrav for en normal gennemførelse vil være til stede."

Det skriver Spot i en pressemeddelelse.

"Spots kulturpolitiske formål er ikke alene at samle publikum om musikken, men også at give de nye danske sangskrivere og musikere et fagligt mødested og en promotion-platform, der kan booste deres karrierer både nationalt og internationalt. Den nye danske musik, vores store musikinteresserede publikum og vores internationale gæster fortjener ikke at blive sprunget over endnu en gang", siger Spot Festivals leder, Gunnar K. Madsen, i meddelelsen.

Udsat fra juniBestyrelsen bag Spot bakker op om flytningen, der kan være med til at give en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til branchen samt vise fremtiden for dansk musik, og hvordan vi kommer videre.

"Vi glæder os alle til at mødes igen og gøre det, Spot handler om – nemlig at se ind i fremtiden for musikken og gerne med noget mere sikkerhed, end vi kan lige nu. Vi skal se, hvor musikken står efter krisen, og hvordan vi kommer videre ind i en fremtid, der måske er anderledes end før, men forhåbentlig meget lysere end det seneste år," hedder det fra bestyrelsesleder Mads Dahl.

I november meddelte den aarhusianske musikfestival, der har fokus på talenterne og fremtidens navne, at den årlige festival skulle afvikles den 17. til 19. juni 2021. Dette pga. corona-restriktioner. Men som de fleste nok ved, er pandemien endnu ikke overstået, og det har fået Spot til at skubbe festivalen til den 16. og 17. september.

Alle billetholdere er ifølge Spot informeret via Safeticket.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen