Et par robuste små heste til heden i Pindstrup

Alt er klappet og klar på heden i Pindstrup til, at et par heste kan gøre deres indtog og græsse arealet

Artiklens øverste billede
Sådan så den indhegnede hede i Pindstrups udkant en vinterdag i 2020. Nu er alt klar i området til at to små robuste heste kan græsse der og være med til at højne biodiversiteten. Foto: Lars Norman Thomsen

PINDSTRUP Hegningen af heden i Pindstrup er nu helt færdig, og for cirka 14 dage siden blev der lagt vand ind og tilkoblet drikkekop, oplyser Afdelingsleder Henrik Scharling Bernberg, Plan, Udvikling og Natur v. Syddjurs Kommune.

"Nu mangler vi bare hestene. Vi søger derfor med lys og lygte efter et par robuste små heste, som kan græsse området. Så snart der falder en aftale med en dyreholder på plads, kommer der heste på heden. I de kommende uger vil vi søge mere aktivt, så der snarest kan komme dyr på," lover afdelingslederen i en mail til Lokalavisen, der havde spurgt til, hvornår der kommer heste eller får til at græsse området på vegne af flere borgere i Pindstrup.

Startede i 2019

I 2019 etablerede Syddjurs Kommune et naturplejeprojekt på heden bag Pindstruphallen ved Storegade.

Et projekt, der skal styrke biodiversiteten i området.

"Formålet er, at vi gennem naturplejen fremmer blomster, og gør arealet optimalt for nogle af de sjældne sommerfugle, der tidligere er observeret her. Arealet rummer en masse urter som er nektarplanter for disse," skriver Henrik Scharling Bernberg.

"De seneste to år har kommunen ikke observeret arter af sjældne sommerfugle på arealet. Det skyldes sandsynligvis, at de planter de lever af - og på - forsvinder i takt med, at arealet gror til i græsser og ved (det faste, hårde stof som et træs stamme og større grene består af, red.)."

Klitperlemorsommerfugl

Hedeområdet blev fremhævet, da borgmester Ole Bollesen (S) i oktober 2020 inviterede på morgengåtur i Pindstrup sammen med det lokale distriktsråd.

"Heden rummer en rigtig god natur med mange spændende urter i form af blomster, og der er tidligere registreret klitperlemorsommerfugl, og derudover er der også registreret brun pletvinge og foranderlig blåfugl. Klitperlemorsommerfugl har dog ikke været set på heden siden 2018," stod der at læse i borgmesterens notat til morgengåturen.

Så to robuste heste skal i gang snarest med at græsse - også om vinteren - for at få klitperlemorssommerfuglene tilbage igen og bibeholde de øvrige sommerfugle på heden.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.