Suppleanten vil være Jan Kjær Madsens arvtager

Heine Skovbak Iversen har fået skærpet lysten til lokalpolitik efter sit godt tre måneders vikariat for Jan Kjær Madsen i byrådet

Artiklens øverste billede
Heine Skovbak Iversen slutter sit vikariat i byrådet med denne måneds udgang, men han er klar til at afløse Jan Kjær Madsen som spidskandidat. Arkivfoto

LOKALPOLITIK Tre kandidater er i spil til at være spidskandidat for Det Radikale Venstre efter Jan Kjær Madsen ved det forestående kommunalvalg i november: Partiets folketingskandidat i Djurskredsen, Simon Astrup, Rønde, Kari Baklund, medindehaver af Egil's Café og Mols Kafferisteri og kommunikationsansvarlig hos Business Djursland, og Heine Skovbak Iversen, Ebeltoft.

Sidstnævnte har siden midten af december 2020 smagt på kommunalpolitik i Jan Kjær Madsens orlovsperiode.

Den slutter 1. april, hvor Jan Kjær Madsen er klar til selv at slutspurte resten af byrådsperioden hjem.

Selvom han blev kastet hovedkulds ind i det og fortsat har oplevelsen til gode med at være til stede i byrådssalen sammen med de 26 andre byrådskolleger, har den læreruddannede Heine Skovbak Iversens forventninger til lokalpolitik ikke lidt et knæk.

"Det har været en speciel oplevelse og meget forvirrende i starten, fordi det meste har foregået online, men jeg er blevet taget godt imod af de andre. Enkelte har ringet til mig, og jeg har også haft møder med Tommy Bøgehøj (C) og Socialdemokratiet og flere andre fra den røde side," fortæller Heine Skovbak Iversen, 50.

Siden 1. november 2018 har han været ansat som SSP-koordinator hos Syddjurs Kommune i regi af Syddjurs Ungdomsskole.

Han har bl.a. en fortid som afdelingsleder på Børneby Glesborg Skole og SFO i Norddjurs Kommune, været leder af heltidsundervisningen ved Syddjurs Ungdomsskole og også haft tjansen som skoleleder på heldagsskolen Oust Mølleskolen i Randers Kommune, som henvender sig til normalt og velbegavede børn, der er udfordret af adfærdsmæssige og psykiske problemer.

Heine Skovbak Iversen er i fritiden engageret i det lokale idrætsliv som formand for Ebeltoft IFs fodboldafdeling, hvor han også fungerer som træner.

Han debuterede ved kommunalvalget i 2017, hvor han opnåede 251 personlige stemmer.

Vil gerne være spids

Når Det Radikale Venstre Djursland 8. april afholder opstillingsmøde, vil Heine Skovbak Iversen uden tøven nikke ja til at være spidskandidat.

"Jeg har tænkt tingene igennem og fået en snak med min familie om det. Herfra er der opbakning, men jeg bliver selvfølgelig nødt til at lægge andre ting på hylden. For eksempel kan jeg ikke fortsætte som fodboldformand i Ebeltoft IF, men jeg vil fortsætte som menig i bestyrelsen, fordi der i forvejen skal skiftes meget ud til generalforsamlingen."

Mere rød end Jan

Bliver det Heine Skovbak Iversen, som skal tage over efter Jan Kjær Madsen, vil de klappe i hænderne på den røde fløj, fordi den nye mand måske ikke vil hælde så meget over mod de blå, som Jan Kjær Madsen.

"Jeg er nok mere rød end Jan," har Heine Skovbak Iversen tidligere udtalt til Adresseavisen, men dengang understregede han også:

"I synet på kommunens økonomi er jeg meget enig med Jan Kjær Madsen. Jeg har respekt for kommunens økonomiske politik og er ikke indstillet på bare at kaste penge efter alt."

Afviser Nye Borgerlige

På opstillingsmødet kommer medlemmerne til at snakke mulige valgforbund. I 2017 var Radikale Venstre sammen med Alternativet.

Denne gang har Venstres borgmesterkandidat, Claus Wistoft, barslet med et stort blåt valgforbund rækkende fra Radikale Venstre til Nye Borgerlige for at få en blå borgmester fra årsskiftet.

"Det kommer vi til at tage stilling til på vores opstillingsmøde. Personligt kan jeg ikke se mig selv i et valgforbund med Nye Borgerlige, selv om det kun er et teknisk valgforbund, så skal der trods alt også være en smule samklang politisk, og det kan jeg ikke få øje på, når vi snakker Nye Borgerlige, som ligger for langt til højre i forhold til Radikale Venstre."

Et synspunkt, som i øvrigt også Jan Kjær Madsen deler, siger han til Adresseavisen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.