Arrangør opfordrer folk til at møde op i mørkt tøj

Der er lørdag en større demonstration i Aarhus, som gruppen 'Modstand - Midtjylland' står bag

Artiklens øverste billede
Flere personer er mødt op på Rådhuspladsen i Aarhus, hvor demonstrationen startede klokken 18.

En større demonstration, som forventes at medføre trafikale udfordringer, er lørdag klokken 18 startet i den centrale del af Aarhus, oplyser Østjyllands Politi på Twitter

"Vi forventer en del deltagere og vil være til stede med flere betjente, der hjælper med at sikre, at alt foregår i god ro og orden," lyder det fra politiet på Twitter.

På Facebook oplyser gruppen 'Modstand - Midtjylland', at den står bag demonstrationen, som begynder på Rådhuspladsen i Aarhus. Det fremgår af demonstrationens Facebook-begivenhed, at den bliver afholdt som en kritik af regeringens håndtering af corona-pandemien.

"Modstand-Midtjylland er opstået, en ånd og ide som ikke kan dræbes af regeringen! Vi afholder vores første event i i smilets by, så Aarhus kan få smilet tilbage bag ansigtsbleen!," skriver gruppen på Facebook.

Gruppen skriver ikke noget om, at den er en del af 'Men in black', der tidligere har holdt lignende demonstrationer flere steder i landet, men de første billeder fra lørdagens demonstration viser, at flere personer er iført trøjer, hvor der står 'Men in black'.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Flere personer har fulgt opfordringen fra 'Modstand - Midtjylland' ved at møde op i mørkt tøj ved dagens demonstration i Aarhus. Der er også flere, som er iført 'Men in black'-tøj

På Facebook opfordrer 'Modstand-Midtjylland' desuden folk til at møde op i mørkt tøj, ligesom gruppen desuden slår fast, at der er tale om en fredelig demonstration.

"Vi forventer absolut ingen ballade," skriver gruppen på Facebook, hvor over 300 personer har tilkendegivet, at de deltager i demonstrationen, imens over 600 har vist interesse for den.

Politiet oplyser, at demonstrationen omkring klokken 19.30 vil bevæge sig af en planlagt rute gennem Aarhus C med start og slut på Rådhuspladsen.

Lokalavisen Aarhus har forgæves forsøgt at få et interview med personen, der har oprettet Facebook-begivenheden for demonstrationen, men vedkommende er endnu ikke vendt tilbage. Avisen ønsker blandt andet at få svar på, hvorfor folk opfordres til at møde op i mørkt tøj, og om 'Modstand - Midtjylland' har en relation til 'Men in black'.

jwh

Flere har medbragt skilte med et billede, der forestiller statsminister Mette Frederiksen (S) bag tremmer og med teksten "lock her up".

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen