Hos S'Brødt går surdej som varmt brød

På Dr. Larsens Vej 37 har Sarah Hoppe indrettet et mikrobageri kun med surdej

Artiklens øverste billede
I lokalet, hvor Sarah Hoppe nu har fået indrettet microbageri, har der tilsyneladende for mange år siden været et brødudsalg. Sarah Hoppe vil sælge sit surdejs-brød og-kage ud af vinduet direkte fra bageriet. Foto: CSJ

Brød Hvad der begyndte som et hobby-projekt, der berigede maverne på de omkringliggende naboer på Dr. Larsens Vej i Hadsten, er nu endt ud i en lille forretning med smiley-ordning, CVR-nummer og hele baduljen.

Sarah Hoppe har nemlig forfinet sine evner ud i bagningen af surdejsbrød og -kager i en sådan grad, at hun nu mener, hun er klar til at sælge ud af bagværket under navnet S'Brødt.

"Jeg har længe gerne villet prøve at have en lille forretning, men har også lidt tænkt: 'Hvad kan en uddannet sygeplejerske, som de professionelle bagere ikke kan? Og hvor skal man lige begynde'," siger hun hjemme fra køkkenet i nummer 37 på Dr. Larsens Vej, hvor bageeventyret begyndte.

"I første omgang faldt jeg over en nabo, som sælger honning i et lille hus ude ved vejen. Den idé samlede jeg op. Jeg kunne prøve at sælge lidt brød på samme vis. Og naboerne har taget rigtig pænt imod det. Så nu prøver jeg det altså af i lidt større skala, hvor jeg vil sælge ud af vinduet - direkte fra bageriet," fortsætter 'bagermesteren'.

Artiklen fortsætter efter billedet

I lokalet, hvor Sarah Hoppe nu har fået indrettet microbageri, har der tilsyneladende for mange år siden været et brødudsalg. Sarah Hoppe vil sælge sit surdejs-brød og-kage ud af vinduet direkte fra bageriet. Foto: CSJ

Bagning er et frirum

Sarah Hoppes seriøse interesse for at bage begyndte for tre år siden. På det tidspunkt var hendes datter et år.

"Hun er født med et meget sjældent syndrom, som kræver rigtig meget af min tid i det daglige. Når man får et barn med et handicap, kan det være ret ensomt, derfor blev bagning mit frirum om aftenen, tidlig morgener og de få timer, min datter kan være i børnehave," forklarer Sarah Hoppe.

I begyndelsen var det kage, som hun kastede sig over, men interessen for surdej fangede mere og mere an. Og det var særligt én episode, som fik hende til at tænke i mere seriøse baner omkring sin bagning:

"Jeg har virkelig bagt mange elendige brød, men til en grillaften, hvor vi fejrede min søns fødselsdag, havde jeg bagt noget brød, som gæsterne var vilde med, og de opfordrede mig virkelig til at overveje at begynde at sælge det," siger mikrobageri-ejeren.

Artiklen fortsætter efter billedet

S'Brødt har rugbrød, surdejs-franskbrød og surdejs-morgenkager på menuen. Privatfoto

Spændende at nørde i

Gæsternes ord satte sig i bevidstheden, og da naboerne samtidig efterspurgte mere brød, fik selvtilliden "et spark opad - for naboerne siger det jo ikke kun, fordi det er familie," udtrykker Sarah Hoppe.

Det lille hus med brød blev sat ud til vejen til høflig selvbetjening lige efter nytår, og hun fortsatte/fortsætter med at forfine sin bagning.

"At bage med surdej er jo virkelig en proces, hvor der kan gå sindssygt mange ting galt - rigtig meget har indflydelse på resultatet. Og det synes jeg bare er virkelig spændende at nørde i - hvad sker der, hvis man gør sådan eller sådan? Det er virkelig en videnskab, og jeg er stadig i en læringsproces," siger Sarah Hoppe, som har rugbrød, surdejs-franskbrød og surdejs-morgenkager på menukortet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Til fastelavn var denne fastelavnsbolle en del af sortimentet hos S'Brødt. Privatfoto

Et hus med brød-historie

Hvis mikrobageriet skulle kunne realiseres, kunne familien godt se, at der skulle lidt ombygning af huset til. Derfor har de nu indrettet et bageri i det, de tidligere brugte som kontor, og fødevarestyrelsen har belønnet arbejdet med en glad smiley.

En sjov krølle på historien er, at Sarah har fået fortalt af de tidligere ejere af huset og nogle naboer, at der har været en eller anden form for brødudsalg i netop det lokale, som nu er indrettet som mikrobageri:

"Den tidligere ejer overtog huset i begyndelsen af 70'erne, og de fortalte, at da de gik i gang med at renovere, var der birkes over alt. Det er da lidt sjovt," fortæller S'Brødt-ejeren, som nu krydser fingre for, at mange vi tage godt i mod konceptet, for drømmen er at kunne lave af det.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.