Lokalråd ønsker kommunal forvaltning til Ulstrup

Ulstrup Lokalråd vil flytte forvaltningen i Hvorslev til Ulstrup, men lokalpolitikere er skeptiske

Artiklens øverste billede
Expedit-grunden i Ulstrup, hvor lokalrådet ønsker kommunal administrationsbygning sammen med boliger.

byudvikling Ulstrup Lokalråd har i et debatindlæg i denne avis slået til lyd for, at der opføres en ny kommunal administrationsbygning på Expedit-grunden i Ulstrup, hvor fabriksbygningerne rives ned i efteråret. Bygningen skal erstatte den nuværende administrationsbygning i Hvorslev, der huser Børn og Kulturs forvaltning og ifølge lokalrådet står foran en større renovering til 17 millioner kroner.

Fremfor at renovere og skulle vedligeholde bygningerne i Hvorslev vil det ifølge lokalrådet være meget klogere at opføre en ny administration i Ulstrup, som ifølge lokalrådets skøn vil koste 8-10 millioner mere end at bygge end at renovere administrationen i Hvorslev.

Gamechanger for Ulstrup

Expedit-grunden er udlagt til boligområde i kommuneplanen, som lige har været i høring, men lokalrådet foreslår at anvende en mindre del af boligområdet til administrationsbygningen.

"Der er så rigeligt plads til kommunebygningen, og en ny bygning med 80 arbejdspladser vil give mere handel og kvalitet i midtbyen og være en gamechanger for Ulstrup," siger Ulstrup Lokalråds formand Thomas Søby.

"Vi har taget udgangspunkt i den nuværende kommuneplan og Favrskovs vision, hvor der står mange gode ting om, hvad man vil med Ulstrup, men ikke meget om hvordan man skal nå det, og bosætningskampagner har ikke ændret ved, at vi stadig ikke har nettotilflytning til Ulstrup. De 80 medarbejdere vil måske ikke bosætte sig i Ulstrup, men de vil opleve, hvor dejligt og levende Ulstrup er, så det vil give 80 ambassadører for byen."

"Der er langt fra toget til Hvorslev, men måske kan vi konvertere medarbejderne til at tage toget til Ulstrup, og et stærkt Ulstrup er for os at se det eneste rigtige for området og vil også være godt for Hvorslev og Vellev. Flytningen af administrationen kan samtidig give nogle andre muligheder i Hvorslev, hvor der kan laves en bypark eller lignende, som vil være mere værd for Hvorslev," siger Thomas Søby.

Holder økonomien?

Lokalrådet har opbakning fra den lokale konservative byrådspolitiker Lars Storgaard, som tidligere har været på banen med et ønske om at flytte administrationen i Hvorslev til Ulstrup. Derudover håber Ulstrup Lokalråd på opbakning fra de to andre byrådspolitikere i lokalområdet, Flemming Nørgaard fra Venstre og Søren Gade fra Socialdemokratiet.

Flemming Nørgaard svarer i et debatindlæg, du kan læse i denne avis, at den nævnte merudgift på 8-10 millioner kroner ikke afskrækker Venstre, men at han tvivler på, at det beløb rækker, og han vil afvente kommunens egne beregninger, som er ved at blive lavet. Flemming Nørgaard mener ligesom lokalrådet, at den manglende tilflytning er en stor udfordring i Ulstrup, men han er ikke overbevist om, at en ny administrationsbygning vil give befolkningstilvækst.

"Vi skal nok ikke forvente, at medarbejderne flytter til byen, men et kommunalt byggeri kan være med til ay kickstarte grunden og få andre til at bygge. Byggeri avler byggeri," siger Flemming Nørgaard.

Hvorslev duer ikke, men...

Søren Gade fra Socialdemokratiet fortæller, at hans parti tidligere har foreslået at nedlægge administrationsbygningen i Hvorslev, men at der ikke var flertal i byrådet på daværende tidspunkt, hvor Ulstrup ikke var i spil til at 'overtage' administrationsbygningen.

"Det vil blive ekstremt dyrt at renovere og vedligeholde bygningen i Hvorslev, og det er heller ikke hensigtsmæssigt at have en administration i en landsby. Det giver ikke rigtig mening," siger Søren Gade.

Han fortæller, at Socialdemokratiet ikke var vild med idéen, da forslaget om at flytte administrationen til Ulstrup kom på banen, og han er fortsat skeptisk ved tanken og vil ikke lægge sig fast på Ulstrup eller andre steder.

"Jeg er skeptisk overfor økonomien i forslaget, og om det vil give øget tilflytning i Ulstrup, og selvom det er i mit lokalområde, skal jeg som politiker tænke på, hvad der er bedst for hele kommunen. Vi har et stort budgetpres i Favrskov blandt andet på børn- og ældreområdet, og vi skal være ansvarlige," siger Søren Gade.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.