Nationale Test: Heller ikke Syddjurs politikerne kunne rokke en stålsat minister Rosenkrantz-Theil

Blank nej fra Børne- og undervisningsministeren til, at skolerne i Syddjurs selv må afgøre, om de vil gennemføre Nationale Test i dette skoleår

Artiklens øverste billede
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er urokkelig - også når det gælder gennemførelsen af Nationale Test. Fotokreditering: Les Kaner

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) rokker sig ikke en tøddel.

Nationale test: Kan et enigt Syddjurs byråd rokke Rosenkrantz-Theil?

Nationale test: Politisk flertal for at gøre dem frivillige

Hun vil have gennemført Nationale Test i skoleåret 20/21, og det uanset om pandemien ikke just har gjort skoledagen til en nem størrelse for eleverne. Ministeren har været lynhurtig ved tasterne, da hun før påske modtog en enig henvendelse fra Syddjurs Byråd med en anmodning om, i det mindste, at gøre Nationale Test frivillige i dette skoleår med henvisning til Corona-situationen.

Hip til ministeren: Kirstine Bille i det sarkastiske hjørne

Ministeren har bare svaret Syddjurs Byråd med en standardskrivelse:

"Regeringen mener, ligesom sidste forår, at det er vigtigt, at vi får et fælles billede af elevernes faglige niveau, ikke mindst i lyset af den aktuelle anden periode med nedlukning og nødundervisning. Nedlukningsperioden har haft betydning for eleverne både fagligt og trivselsmæssigt. Kvaliteten af hjemmeundervisningen har ikke i alle tilfælde været den samme som skolens normale undervisning. Samtidig har vi aflyst flere af folkeskolens prøver i år."

Og videre: "Det er vigtigt at få afdækket omfang og karakter af de faglige udfordringer, som nedlukningen har medført, med de forskellige redskaber, vi har, så skolerne kan sætte målrettet ind i forhold til den enkelte elev og klasse. Derfor mener regeringen, at de nationale test skal gennemføres."

Nationale test: Syddjurs søger om helt at slippe

Den stålsatte minister er dog også en smule large, idet Pernille Rosenkrantz-Theil i lighed med 2020 har udvidet testperioden til 11. juni.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen